Abonament gratuit

ÎN INSTANŢĂSIF3 solicită interzicerea lui Frăţilă de la activităţile board-ului

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

SIF3 solicită interzicerea lui Frăţilă de la activităţile board-ului

SIF Transilvania (SIF3) a depus la Tribunalul Braşov o cerere de chemare în judecată, prin care a solicitat instanţei să-i interzică lui Constantin Frăţilă participarea şi votul în cadrul şedinţelor Consiliului de Supraveghere al societăţii, se arată în raportul SIF-ului postat, ieri, pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

În plus, SIF Transilvania a înaintat instanţei o cerere de suspendare a dreptului fostului arbitru de fotbal de a participa şi vota în cadrul şedinţelor board-ului, se mai arată în notificarea societăţii din Braşov.

De asemenea, societatea de investiţii financiare a depus la Curtea de Apel Braşov o cerere de ordonanţă preşedinţială prin care a solicitat suspendarea calităţii de membru al Consiliului de Supraveghere a lui Constantin Frăţilă, până la soluţionarea definitivă a unui dosar aflat pe rolul instanţei de judecată.

Este o informare care vine în completarea unui raport al SIF-ului din data de 10 martie, prin care societatea anunţa că a solicitat Curţii de Apel Braşov să emită o decizie prin care să oblige Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) să dispună revocarea avizului lui Constantin Frăţilă din funcţia de membru în board-ul SIF-ului, precum şi modificarea componenţei Consiliului de Supraveghere al societăţii ca urmare a acestei revocări.

La finele lunii ianuarie, Constantin Frăţilă a obţinut, în instanţă, anularea deciziei prin care ASF i-a retras fostului arbitru de fotbal autorizaţia de membru în Consiliul SIF-ului.

Totuşi, directoratul SIF3 susţine că starea de incompatibilitate a lui Constantin Frăţilă cu poziţia de membru în board-ul societăţii nu a încetat, deoarece acesta este în continuare urmărit penal pentru infracţiuni prevăzute de legislaţia financiar - bancară, ceea ce contravine unor regulamente ASF şi a Actului Constitutiv al SIF Transilvania.

Pe de altă parte, Constantin Frăţilă invocă o Ordonanţă de clasare pentru infracţiunile de manipulare a pieţei de capital şi spălare de bani, pe baza căreia susţine că, împotriva sa, a încetat urmărirea penală.

Fostul arbitru constănţean de fotbal, care deţine indirect circa 5% din SIF Transilvania, fusese avizat în funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere al societăţii de investiţii financiare în vara anului 2017, dar în septembrie 2018 supraveghetorul pieţei i-a retras autorizarea ca urmare a faptului că acţionarul SIF3 era urmărit penal pentru infracţiuni financiar-bancare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. D-le Fercala, chiar vrei ca la SIF3 sa se faca numai ce-ti convine tie? Stai, mai omule, acasa, ca esti om batran!

    Ne-am cam saturat de ambitia ta prosteasca de a fi singur la butoanele societatii. Lasa-l in pace pe Fratila, ca si-a castigat legal dreptul de a face parte din Directorat, investind sume importante de bani in actiuni SIF3! De ce nu vrei sa accepti ca era ta a luat sfarsit? Societatea sta pe o gramada de bani, nu-i investeste in proiecte care impinga economia tarii in sus, dar nu-i da nici actionarilor sub forma de dividende (0.0300 lei/actiune este ridicola comparativ cu profitul si rezervele societatii). Retrage-te tu, pentruca vrei, nu vrei pana la anul vei dispare din conducerea societatii. 

    1. Alt postac trepanat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie