ÎN PERIOADA 24 - 28 IUNIEDigi Communications şi-a răscumpărat aproape 30.000 de acţiuni

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Telecomunicaţii /

Digi Communications şi-a răscumpărat aproape 30.000 de acţiuni

Digi Communications (DIGI) a achiziţionat, în perioada 24 - 28 iunie, un număr de 29.839 de acţiuni proprii, compania-mamă a operatorului de telecomunicaţii RCS & RDS plătind pentru acest pachet de acţiuni suma totală de 0,88 milioane de lei, se arată într-un comunicat al emitentului remis ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Achiziţiile fac parte din programul ce a demarat în data de 21 mai 2019, ce presupune răscumpărarea unui număr de cel mult 3,54 milioane de acţiuni DIGI clasa B, echivalentul a maximum 10% din capitalul social subscris de clasă B, operaţiune ce se va derula până la data 30 aprilie 2020.

Răscumpărările se realizează la preţul pieţei din momentul achiziţiei, dar care nu poate depăşi 40 de lei/titlu, echivalent cu preţul la care s-a închis acum mai bine de doi ani oferta publică pentru 25,6% din societate.

Astfel, titlurile au fost achiziţionate la preţuri medii cuprinse între 29,1181 lei/titlu pentru data de 24 iunie lei şi 29,9755 lei/acţiune în 28 iunie.

Operaţiunile au susţinut cotaţia în ultimele săptămâni de tranzacţionare, în contextul în care preţul acţiunilor DIGI a cunoscut o creştere de circa 28% faţă de un minimum istoric atins în 20 mai, de 23,4 lei/titlu, cu o zi înaintea demarării programului de răscumpărare.

Pentru primele trei luni din acest an, Digi Communications a raportat pierderi de 17,6 milioane euro, de la un profit net de 14,8 milioane euro în perioada similară a anului anterior.

Valoarea de piaţă a companiei la BVB este de 3 miliarde de lei.

Emitentul a mai anunţat ieri că Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în comunicaţii (ANCOM) a reînnoit autorizaţia DIGI pentru aplicarea suprataxei pe serviciul de roaming, în plus faţă de tarifele naţionale.

Taxa are menirea să-i permită companiei să recupereze costurile de furnizare a serviciilor de roaming şi să menţină tarifele pentru serviciile oferite în ţară, potrivit companiei.

Tarifele sunt:

- 0,0187 euro/minut (fără TVA), pentru apelurile efectuate de clienţI;

- 0,0085 euro/minut (fără TVA), pentru apelurile primite de clienţi (valoare care va putea să varieze în funcţie de modificările ce vor fi aduse prin legislaţia europeană);

- 2,20 euro/GB (0,00220 euro/MB), fără TVA.

Autorizarea de la ANCOM este valabilă timp de 12 luni începând de ieri.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS