ÎN URMA ALEGERILOR,Dan Paul rămâne preşedintele Asociaţiei Brokerilor

A.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 decembrie 2017

Dan Paul rămâne preşedintele Asociaţiei Brokerilor

Iancu Stavrositu şi Ionel Uleia, membri ai Consiliului Director

Dan Paul a obţinut un nou mandat de preşedinte al Asociaţiei Brokerilor, în urma alegerilor de ieri.

Totodată, membrii Asociaţiei au aprobat reducerea numărului celor din Consiliul Director, de la cinci, la trei. Astfel, în boardul Asociaţiei Brokerilor au mai intrat, pe lângă preşedinte, şi Iancu Stavrositu (de la Interfinbrok) şi Ionel Uleia (Prime Transaction).

Dan Paul ne-a spus, recent, că, pentru noul mandat, doreşte un dialog constant cu autorităţile, pe de o parte, cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, reglementatorul pieţei de capital şi, pe de altă parte, cu guvernanţii, cu privire la listări şi facilităţi fiscale pentru piaţa de capital şi, în general, referitor la promovarea pieţei, pentru atragerea de noi emitenţi şi investitori.

Domnia sa ne-a declarat: "Cerem Autorităţii predictibilitate, transparenţă în modificările legislative, să menţină un echilibru între brokerii mari şi cei mici, din perspectiva regulamentelor, o mai mare claritate a regulamentelor, diminuarea semnificativă a perioadelor de avizare de către ASF, un nivel al amenzilor corelat cu nivelul veniturilor intermediarilor şi al angajaţilor, continuarea implicării Asociaţiei în grupurile de lucru consultative ale ASF şi, bineînţeles, un dialog permanent cu piaţa, pentru că noi suntem interfaţa pieţei cu ASF".

Totodată, Asociaţia consideră că noile tarife aprobate în AGA Bursei de Valori Bucureşti sunt imorale, în special pentru brokerii mici şi mijlocii, şi are suspiciuni rezonabile că ele încalcă şi legislaţia Concurenţei, potrivit lui Dan Paul.

La capitolul facilităţi fiscale promovate de autorităţi, preşedintele Asociaţiei Brokerilor spune că ar dori un impozit diminuat pentru emitenţii listaţi, pentru ca aceştia să aibă un stimulent pentru transparenţa pe care şi-o asumă.

Alte obiective sunt dezvoltarea şi ridicarea standardelor profesionale ale membrilor, formarea şi educarea personalului societăţilor membre, promovarea pieţei pentru atragerea de emitenţi şi investitori noi, implicarea în activitatea de educare a tinerei generaţii în piaţa capital, conform lui Dan Paul.

Asociaţia Brokerilor este o organizaţie profesională şi patronală a societăţilor de servicii de investiţii financiare şi a instituţiilor de credit active pe piaţa de capital din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro