Inconştienţă în trafic: probleme tehnice grave la 7% din vehiculele verificate anul trecut de RAR

I.GHE.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Auto / 13 martie

Inconştienţă în trafic: probleme tehnice grave la 7% din vehiculele verificate anul trecut de RAR

În zona Bucureşti-Ilfov, procentul vehiculelor ce pot provoca iminent un accident se ridică la aproape 25%

Aproape 7% dintre vehiculele verificate anul trecut în trafic de inspectorii din cadrul Registrului Auto Român prezentau pericol iminent de accident, potrivit raportului de activitate prezentat de instituţia publică la finalul săptămânii trecute.

Din datele RAR reiese că au fost verificate pe drumurile din ţară, din punct de vedere tehnic, 76.440 de autovehicule, din care potrivit inspectorilor 5.262 prezentau pericol iminent de accident, adică 6,88%.

În urma verificărilor s-au identificat deficienţe din sfera poluării la aproximativ 6.000 de vehicule (7,86%) dintre cele controlate.

Cele mai multe neconformităţi au fost constatate la: instalaţia electrică de iluminare-semnalizare (27,62%); emisiile poluante (22,65%); punţi, jante, anvelope şi suspensie (13,86%); vizibilitate (12,6%), şasiu şi elemente ataşate şasiului (11,85%).

RAR precizează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

Documentul citat mai arată că aproximativ 3% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de dovada efectuării inspecţiei tehnice periodice - ITP fals, expirat sau anulat.

De aceea, în urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, au fost aplicate anul trecut 25.690 de sancţiuni, au fost retrase 21.854 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 264 de vehicule, iar 408 ITP-uri au fost anulate.

Raportul mai arată că în zona Bucureşti-Ilfov din cele 4.887 de vehicule verificate, 78,6% prezentau diferite neconformităţi tehnice sau legate de acte şi 1.200 (24,56%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 18,93% din cazuri s-au constatat deficienţe din sfera poluării, 11,58% aveau probleme legate de identificare şi 4,89% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

Numai la nivelul Capitalei şi al judeţului Ilfov, au fost aplicate 3.571 de amenzi contravenţionale şi au fost retrase 3.207 certificate de înmatriculare.

Odată reţinut certificatul de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

09 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9560
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6047
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1085
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7745
Gram de aur (XAU)Gram de aur290.6090

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro