Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Indonezia interzice exporturile de minereuri

Ziarul BURSA #Internaţional /

Guvernul indonezian va interzice toate exporturile de minereuri, începând din 2014, după ce a primit susţinerea Parlamentului în acest sens, anunţă ministrul energiei şi resurselor minerale de la Jakarta, Jero Wacik.

Ministrul a precizat că, potrivit Legii Mineritului, minereurile trebuie procesate pe plan intern, iar aceste norme se impun a fi implementate acum.

Confom noilor prevederi, companiile miniere vor putea să livreze minereuri în exterior numai până la data de 12 ianuarie. Sunt exceptate de la aceste prevederi societăţile care operează sau planifică deschiderea de topitorii.

Guvernul de la Jakarta a primit 125 de propuneri pentru deschiderea de topitorii, din care 28 se află în construcţie.

Indonezia, cel mai mare producător mondial de minereu de nichel, urmăreşte să-şi extindă controlul asupra livărilor de materii prime şi să-şi majoreze valoarea exporturilor. Ţara exportă minereu în China pentru fabricarea fontei cu nichel, alternativă la nichelul rafinat, şi livrează bauxită pe piaţa mondială a aluminiului.

Indonezia a exportat 46,5 milioane de tone de minereu de nichel în primele zece luni ale anului curent, faţă de 41,1 milioane de tone în întreg anul 2012, conform Directoratului General al Cărbunelui şi Mineralelor din cadrul Ministerului Resurselor de la Jakarta. Aceleaşi date arată că exporturile de bauxită au însumat 47,01 milioane de tone, comparativ cu 30,2 milioane de tone în 2012.

"Citigroup" Inc. estimează că preţul nichelului va fi, în 2014, de 17.000 dolari tona. În prezent, pe piaţa metalelor din Londra, cotaţia metalului de bază este de peste 13.900 dolari tona. De la începutul anului, preţul futures al acestui metal de bază a pierdut 19%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS