INDUSTRIA DE GAMBLING60% din profitul "Loteriei Române" este destinat construcţiilor de locuinţe sociale

Ziarul BURSA #Companii #Gambling / 22 februarie 2012

Profitul net al Companiei Loteria Română este repartizat, în prezent, pentru realizarea obiectivelor de interes public naţional, stabilite prin OUG nr.159/1999, aprobată prin Legea nr.288/2001, cu modificările ulterioare. Astfel, o cotă de minimum 60% din profitul realizat în cursul unui an de CN "Loteria Română" este destinată finanţării construcţiei de locuinţe sociale, săli de sport şi arenei sportive polivalente. Conform Legii 186/2003, o cotă de 0,4% din profitul net al Loteriei este destinată promovării culturii scrise. De asemenea, profitul net anual aferent activităţii de pronosticuri sportive revine Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret în scopul finanţării activităţăţii sportive. În acelaşi timp, Loteria Română aloca fonduri substanţiale pentru acţiuni de sponsorizare.

"Loteria Română" nu a făcut restructurări, în prezent, numărul de angajaţi fiind de 2.797.

Compania "Loteria Română" va implini în acest an 106 ani de existenţă, fiind astfel una dintre cele mai longevive companii din România, cu o importantă tradiţie în organizarea de jocuri de noroc şi în susţinerea proiectelor de interes public naţional. "Loteria Română" desfăşoară o activitate de interes public naţional, în domeniul jocurilor de noroc, în scopul realizării cadrului organizat pentru satisfacerea cererii naturale de joc în rândul populaţiei şi crearea fondurilor necesare finanţării obiectivelor de interes public naţional. Conform legislaţiei în vigoare, C.N. "Loteria Română" SA organizează şi exploatează pe întreg teritoriul ţării jocuri loto şi pariuri mutuale, iar profitul obţinut se repartizează potrivit reglementărilor legale în vigoare.

În prezent, reţeaua de vânzare a Loteriei Române numără peste 2000 de agenţii

Numărul şi valoarea premiilor oferite de Loteria Română a crescut tot mai mult de la an la an. În anul 2011 Loteria Română a acordat peste 6,9 milioane premii în valoare totală de peste 171 milioane euro, iar în anul 2010 peste 7,6 milioane premii în valoare totală de peste 176 milioane euro.

Loteria Română şi-a dezvoltat cea mai mare reţea de vânzare, lucrând cu agenţii proprii, dar şi cu agenţii mandatare. În prezent, reţeaua de vânzare a Loteriei Române numără peste 2000 de agenţii.

Portretul jucătorului

În ceea ce priveşte portretul jucătorului la Loteria Română, acesta diferă de la un produs la altul, în special în ceea ce priveşte vârsta. În general, portretul tip al jucătorului la loto, arată astfel: bărbat, vârsta medie (35-55 de ani), cu observaţia că media de vârstă a scăzut în ultima perioadă, din ce în ce mai mulţi tineri participă la jocurile pe care le organizăm, având studii medii, venituri mici şi medii.

Jocul vedetă al Loteriei Române este Loto 6/49

Loteria Română, pe lângă organizarea jocurilor tradiţionale, îşi diversifică în mod constant portofoliul de produse. Jocul vedetă al Loteriei Române este Loto 6/49, produs care a fost lansat în anul 1993 şi care numără, în prezent, cel mai mare număr de jucători la jocurile de tip loto, înregistrând şi cele mai importante premii.

În luna martie a anului 2011, Loteria Româ-nă a lansat două noi jocuri similare jocului Noroc de la Loto 6/49 - este vorba de Super Noroc care se joacă pe bilete de Loto 5/40 şi Noroc Plus care se joacă pe bilete de Joker. Tot în anul care a trecut, a fost lansată o nouă opţiune de joc, Quick Pick, care presupune alegerea aleatoare a numerelor jucate de către terminalul de joc. Pentru lozul instant, Loteria Română are o gamă variată de oferte şi premii: de la tradiţionalul loz în plic la cele mai moderne lozuri răzuibile.

În topul preferinţelor iubitorilor de loz se află lozul "Zodiac". La finalul anului 2011, au fost lansate două noi produse de tip loz în plic, este vorba de "Lozul Mirilor" (cu premii de până la 50.000 lei) care a ocupat primul loc în rândul preferinţelor jucătorilor de loz, în luna ianuarie a acestui an şi de lozul SMURD, un loz lansat special pentru a susţine "Campania umanitară 2% pentru SMURD".

În portofoliul de produse al Loteriei Române se regăseşte şi varianta modernă a celei mai vechi forme de loterie: loteria pasivă. Anual se organizează cel puţin un astfel de joc cu premii importante constând , de obicei, în importante sume de bani. Un exemplu în acest sens este jocul de loterie pasiva care s-a desfăşurat în perioada estivală, Loteria Marea Neagră pentru care s-au pus în joc 663 de câştiguri în valoare totală de 690.000 de lei, în perioada sărbătorilor de iarnă, Loteria Crăciunului, loterie în cadrul căreia s-au acordat, de asemenea, 746 de premii în valoare totală de 288.600 lei.

Pentru pariurile mutuale bazate, în principal, pe meciurile de fotbal din anumite campionate naţionale din Europa, cum ar fi Italia şi Spania, Loteria Română are deja un număr important de jucători fideli la Pronosport şi Prono_S, jocuri care cunosc, datorită măsurilor luate recent, o perioadă de revigorare. Jocul de pariuri în cota fixa "Pariloto" îşi dispută întâietatea pe piaţă cu alte produse similare oferite de casele de pariuri sportive private. De asemenea, jocul de videoloterie ocupă un loc important în portofoliul de produse al Loteriei Române, bucurându-se de un număr mare de jucători, câşigurile totale obţinute de jucători fiind şi ele importante ca valoare.

Rezultate estimate pentru 2011:

- profitul brut pe 2011: peste 156.600.000 lei

- profitul brut pe 2010: peste 152.800.000 lei

- cifra de afaceri 2011: peste 1.160.000.000 lei

- cifra de afaceri 2010: peste 1.101.600.000 lei

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro