INDUSTRIA DE GAMBLINGÎn 2006, Consiliul Concurenţei a cerut înapoi ajutorul acordat Loteriei

Ziarul BURSA #Companii #Gambling /

Consiliul Concurenţei a decis în vara anului 2006 că CN Loteria Română SA a beneficiat de ajutor de stat ilegal şi ca urmare, a dispus recuperarea de către Ministerul Finanţelor Publice a acestuia şi a dobânzilor aferente.

Suma ce trebuia recuperată se ridică la 50,6 milioane lei.

În cursul lunii martie 2006, Consiliul Concurenţei a dispus declanşarea unei investigaţii având ca obiect analiza măsurilor de sprijin financiar acordate CN Loteria Română SA. În cadrul investigaţiei s-a constatat că Loteria Română a beneficiat de o serie de facilităţi fiscale sub forma scutirii de la plata taxei de licenţă şi exceptării de la perceperea şi virarea către stat a taxei de timbru social.

Aceste măsuri de sprijin financiar au reprezentat, în opinia CC, ajutor de stat, în conformitate cu prevederile legale în domeniul ajutorului de stat. În urma analizei efectuate de experţii Consiliului Concurenţei s-a stabilit că acest ajutor este ilegal, fiind acordat fără să fie notificat, şi incompatibil cu un mediu concurenţial normal.

Şi în 2006, Consiliul Concurenţei a solicitat eliminarea din legislaţia din domeniul jocurilor de noroc a dispoziţiilor legale care instituie un tratament preferenţial Loteriei Române.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS