INDUSTRIA DE GAMBLINGReguli de joc: Poker Texas Holdem şi ruletă

Ziarul BURSA #Companii #Gambling / 22 februarie 2012

Reguli de joc: Poker Texas Holdem şi ruletă

Două din cele mai populare jocuri de noroc sunt poker-ul şi ruleta. Mai jos vă prezentăm câteva din regulile de bază ale acestor jocuri, în ceea ce priveşte poker-ul ne-am oprit la varianta Texas Holdem.

La startul jocului de poker Texas Holdem, dealerul amestecă un pachet standard de 52 de carti. Fiecărui jucător i se împart două cărţi, cu faţa în jos (cărţile închise). Valoarea lor trebuie ţinută secretă. Cărţile închise trebuie să stea pe masă, dar pot fi ridicate pentru o clipă de către jucător, ca să se asigure că le-a văzut bine. Scopul jocului este de a combina aceste două cărti cu cele cinci cărţi ce vor fi aşezate în cele din urma în faţa dealerului (board-ul) pentru a se face cea mai bună formaţie de cărţi la poker între jucători. Această formaţie de cărţi poate consta din două cărţi închise şi trei de board, o carte închisă şi patru de board, sau - foarte rar - niciuna dintre cărţile închise, ci numai cele de board. Deţinătorul celei mai mari formaţii de cărţi câştigă potul (toate mizele care s-au strâns). Desigur jocul are multe alte subtilităţi, în special în ceea ce priveşte modul de mizare, dar acestea pot fi deprinse cel mai bine la masa de joc.

Cel mai simplu joc: ruleta

Ruleta este unul dintre cele mai uşor de învăţat şi jocuri din cadrul unui cazinou, fie el online sau real. Pentru cei care preferă ceva uşor de înţeles şi cap-tivant, ruleta este soluţia. Una dintre principalele diferenţe din-tre ruletă şi celelalte jocuri oferite de cazinouri este că jetoanele utilizate în cazul jacestui joc nu au ins-cripţionate valori. Astfel, masa de ruletă oferă o serie de 6 până la 8 seturi de jetoane colorate, iar fiecare set conţine aproximativ 300 de jetoane. Fiecare jucător îşi alege o culoare a jetoanelor, iar valoare unuia se poate cu uşurinţă calcula împărţind suma plătită la numărul de jetoane primite. Datorită diferenţierii culorii jetoanelor, crupierul reuşeşte să distingă jucătorii şi pariurile lor.

Regulile după care funcţionează jocul de ruletă depind în funcţie de zonă: America, Atlantic City sau chiar Europa. Modul de desfăşurare a jocului la ruletă este unul cât se poate de simplu: pariezi pe o cifra şi dacă bila cade pe ea, eşti câştigător! Tot ce trebuie să ştii sunt câteva pariuri standard, iar prin vizionarea câtorva jocuri vor fi înţelese, rapid, şi celelalte subtilităţi. Jocul devine mai interesant şi puţin mai complicat, atunci când te hotărăşti să pariezi pe diferite combinaţii de cifre cu un singur jeton. Astfel şansele de câştig cresc considerabil. Câteva din cele mai folosite combinaţii sunt: Straight up - pariezi pe un singur număr şi câştigi de 35 de ori miza, Street -pariezi pe trei numere şi câştigi de 11 ori miza, Sixline - pariezi pe şase cifre şi câştigi de 5 ori miza, Split - pariezi pe două numere şi câştigi de 17 ori.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

20 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9219
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6021
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9593
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6180
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.9991

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro