ING Bank România implementează Plăţile Instant, accelerând utilizarea serviciului la nivel naţional

G.D.
Bănci-Asigurări / 20 martie

ING Bank România implementează Plăţile Instant, accelerând utilizarea serviciului la nivel naţional

Începând de astăzi, 20 martie 2023, ING Bank România îşi îmbogăţeşte portofoliul de servicii de plată inovatoare cu serviciul Plăţi Instant, dezvoltat de TRANSFOND, care asigură transferul banilor din contul bancar al plătitorului ȋn cel al beneficiarului, aflat la altă bancă sau invers, în maxim 10 secunde, în orice moment (24/7/365), conform unui comunicat remis redacţiei. În practică, încă de la lansare, în aprilie 2019, durata reală a transferului între două bănci participante se încadrează în circa 4 secunde. În cazul Plăţilor Instant nu se foloseşte cardul bancar.

Potrivit sursei citate, aderarea ING Bank la Plăţile Instant demonstrează atât atractivitatea serviciului pentru consumatorii finali, eficienţa acestuia, uşurinţa lui în utilizare, cât şi maturizarea pieţei locale de servicii de plăţi, care evoluează conform tendinţelor pentru plăţile de retail înregistrate la nivel european şi global.

În prezent, alături de clienţii ING Bank, beneficiază de serviciul Plăţi Instant clienţii următoarelor bănci: Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comercială Română, Vista Bank, Patria Bank, Raiffeisen Bank, Intesa Sanpaolo Bank, BRD Groupe Societe Generale, aceste bănci acoperind aproximativ 75% din totalul pieţei bancare, procent măsurat din perspectiva activelor.

"Plata către un prieten, prin numărul de telefon, este una dintre cele mai apreciate funcţionalităţi din Home'Bank - cu o pondere de aproximativ 15% din media de 7,5 milioane de tranzacţii efectuate lunar în aplicaţie. Din 2021, clienţii ING pot transfera bani şi către clienţii altor bănci, înrolaţi în serviciul AliasPay, folosind doar numerele de telefon ale destinatarilor. Mai mult, anul trecut, pentru prevenirea fraudelor şi a tranzacţiilor eronate, ING a lansat funcţionalitatea SANB - Serviciul Afişare Nume Beneficiar. Atunci când realizează un transfer bancar, clienţii ING pot vedea exact în contul cărui beneficiar se duce acea sumă.

Facem încă un pas important pentru a oferi transferuri mai rapide, sigure şi digitale, prin extinderea portofoliului nostru cu serviciul Plăţi Instant.

Astfel, clienţii persoane fizice ai ING au acum posibilitatea de a încasa şi transfera bani, în timp real, în aplicaţia Home'Bank, către alte bănci din România înrolate în serviciul Plăţi Instant. În ceea ce priveşte persoanele juridice clienţi mici şi mijlocii, vor fi disponibile, în primă fază, doar încasările interbancare instant în lei. Iniţierea plăţilor instant efectuate de către aceştia către alte bănci va fi disponibilă în prima jumătate a acestui an.

Ne bucurăm să îi avem alături, ca parteneri, pe TRANSFOND, o instituţie care depune constant eforturi pentru digitalizarea serviciilor financiare din România.", a declarat Crina Pătru, Director al Serviciului de Dezvoltare Plăţi ING Bank România.

"În anul 2022, volumul tranzacţiilor instant interbancare a crescut de aproximativ 5 ori comparativ cu anul precedent. Suntem încrezători că parteneriatul cu ING Bank pentru plăţi instant va asigura un plus de notorietate acestei modalităţi de plată şi îi va spori atractivitatea, accentuând semnificativ efectul de "reţea" obţinut până în prezent. Ne aşteptăm ca toate băncile din România să ofere clienţilor proprii serviciul Plăţi Instant, pentru a răspunde cerinţelor acestora şi pentru că transferurile instant reprezintă deja noua normalitate în domeniul plăţilor. Plăţile instant creează premisele dezvoltării noului ecosistem de plăţi din România, care cuprinde soluţii moderne de plată, fără card bancar, de tipul plăţilor prin QR Code (folosite pentru transferuri de bani între persoane fizice, pentru plăţi în e-commerce sau pentru plăţi la comerciant - magazin fizic), soluţii care vor fi lansate în piaţă în perioada următoare. Acest ecosistem cuprinde deja modalităţi de plată în care se utilizează numărul de telefon mobil în locul IBAN-ului (AliasPay) - completând tipurile de transfer instant de fonduri care aduc plus valoare experienţei de plată a clientului" - a declarat Sabin Carantină, Director General TRANSFOND.

În perioada aprilie 2019 - martie 2023, serviciul Plăţi Instant în lei a funcţionat la întreaga sa capacitate, înregistrând o disponibilitate totală de peste 99,9% în întregul interval de timp menţionat. Prin Plăţi Instant se pot executa transferuri cu o valoare individuală mai mică de 50 mii lei, subliniază sursa citată.

Avantajele serviciului pentru consumatorii individuali sunt generate de posibilitatea de a plăti INSTANT pentru achiziţia de bunuri şi servicii în mediul online sau în mediul real, de a face plăţi INSTANT către apropiaţi, furnizori sau alţi destinatari. Business-urile de orice mărime pot iniţia oricând plăţi urgente care să le permită derularea continuă a afacerii, iar pentru comercianţii care oferă clienţilor lor posibilitatea de a plăti instant, avantajele sunt date de primirea imediată a banilor în cont, dar şi de oportunitatea de a lansa noi programe de fidelizare/promovare a propriilor servicii şi produse, corelate cu utilizarea plăţilor instant.

Serviciul garantează efectuarea plăţilor şi administrarea informaţiilor ataşate acestora în condiţii de siguranţă deplină, funcţională şi informatică, la un nivel similar cu cel existent în cadrul Casei de Compensare Automată a plăţilor de retail interbancare din România, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro