Între Scilla şi Caribda

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial / 19 august 2020

Cornel Codiţă

Mai clar de atît, nici că se poate! Ciolacu zice că voturi pentru moţiunea care trimite Guvernul Orban în vacanţă, fără bilet retur, are cîte să mai dea şi la alţii. Trece, fără doar şi poate. Pe de altă parte, Iohannis a spus-o încruntat şi hotărît, rar, aproape silabisit, ca să înţeleagă oricine: După moţiune, cu certitudine, nu va fi un guvern PSD!!! În sfîrşit, de pe Lună se vede şi cu ochiul liber, condiţii pentru un guvern tip "Mare coaliţie" nu există, la noi, nici cîtă apă în deşertul Kalahari. Werner nici nu vrea să audă. Ciolacu şi-ar pune pielea pe băţ dacă ar începe acum să predice în faţa Congresului PSD coaliţia cu duşmanul proaspăt lăsat fără bilet de acces la Palatul Victoria. Cît despre PNL, cotitura bruscă la stînga, pentru îmbrăţişarea "patriotică" cu PSD-ul, i-ar putea fi fatală la urne, electoratul de nucleu dur al PNL e prea puţin dispus să înghită o broască rîioasă atît de "roşie". Nu mai pui la socoteală că, pe plan intern, PNL ar trebui să treacă prin cutremurul înlocuirii actualei conduceri a partidului cu alta, care să se poată pupa cît de cît credibil cu PSD-ul... Piaţa Independenţei!

Ce mai rămîne, atunci? Mai că-mi vine a zice odată cu Farfuridi... din această dilemă nu puteţi ieşi! Ar fi însă un pic pripit. Soluţii încă mai există.

Una din formule ar fi ca Iohannis să încerce forţarea unui guvern PNLII, cu un alt premier. Dacă, după votul moţiunii de cenzură, UDMR-ul nu se predă în braţele PSD şi, deocamdată, nu are nici un interes să o facă, atunci, cu puţin efort pe după uşile secrete ale politicii noastre, voturile care l-au instalat pe Orban Prim ministru ar putea să înscăuneze şi varianta II a "guvernului meu".

Cu forcepsul, cu ajutorul moaşelor profesioniste ale politicii noastre caragialeşti, am putea să vedem la Palatul Victoria încă un guvern realizat în jurul trunchiului PNL. Desigur, asta ar însemna o înfrîngere usturătoare pentru PSD şi actuala sa formulă de conducere, dar, din perspectiva lor, are în schimb avantajul că lasă PNL-ul în braţe cu dezastrul pandemiei şi inevitabilele costuri sociale care vor trebui decontate la urne, odată şi odată. Dacă nu acum în septembrie, la locale, atunci la parlamentare.

A doua variantă circulată prin culise este clasica formulă a guvernului "tehnocrat" folosită în mandatele prezidenţiale Iliescu şi Constantinescu. Modelul este "Guvernul Isărescu", cel cu care Preşedintele Constantinescu a acoperit ultimul an al mandatului CDR: termen scurt, un an, mandat limitat, vizînd mai ales organizarea alegerilor. Sprijin parlamentar din partea întregului spectru anti-psd, la vremea respectivă PNŢ-cd, PNL, PD, UDMR. În rest, gestiunea treburilor curente, fără ambiţii şi planuri politice pentru premier, cu miniştri "grei" din partidele de susţinere parlamentară. Cine ar putea juca rolul "independentului" Isărescu, în actuala variantă, rămîne să fie hotărît. Deşi numele lui Maior a fost fluturat, ici şi colo, se pare că este vorba doar de baloane de încercare, iar reacţiile Omului de la Cotroceni nu au fost deloc încurajatoare. Cît despre aşa zisul "mandat american" al lui Maior, el ţine mai mult de o anume mitologie, decît de o grea de consecinţe realitate politică. Desigur, împricinatul are tot interesul să lase în circulaţie snoavele cu pricina, la fel ca şi susţinătorii săi locali. Nimic mai mult. Soluţii de "solişti" pot fi inventate şi scoase din pălărie fără mari dificultăţi, atîta vreme cît condiţiile mandatului sunt clare şi limitate, iar controlul se află, total, în biroul din foişorul cu ferestre spre parcul Palatului Cotroceni. Povestea vorbei: lac să fie, că broaşte... destule!

A treia soluţie şi cea mai proastă, de departe, este intrarea în tunelul unei crize prelungite pînă la alegeri, prin blocarea validării parlamentare şi a instalării unui guvern propus şi susţinut de PSD plus cei care au votat moţiunea de cenzură. O soluţie pe care Iohannis a favorizat-o şi după căderea guvernării PSD, în încercarea de a forţa primul său guvern PNL. Din perspectiva Preşedintelui, varianta are avantajul că lasă de facto la guvernare Guvernul Orban, chiar dacă spaţiul său de manevră parlamentară şi de guvernare este drastic restrîns. Pe principiul din două rele, cel mai bun este răul cel mai mic, ar putea fi o variantă de lucru. Partea proastă cu această variantă este că are toate şansele să penalizeze grav PNL-ul atît la alegerile locale, cît şi la cele generale. Toată lumea va fi cel puţin sîcîită, dacă nu scandalizată de manevra Iohannis, dar cum pe Iohannis nu mai ai cum să îl penalizezi, costurile s-ar putea întoarce, masat, împotriva PNL.

Deşi uliseanul drum spre casă al politicii româneşti pare să treacă prin strîmtoarea păzită, de o parte şi de alta, de Scilla şi Caribda, în realitate, planul de navigaţie are încă suficiente trasee "liniştite", capabile să ocolească gurile înfometate ale celor două infernale creaturi. Surpriza, desigur, ar fi ca voturile pentru moţiunea de cenzură să se evapore înainte de a fi puse în urnă ori, mai ştii, Ucigă-l Toaca, imediat după aceea!

Opinia Cititorului ( 22 )

 1. Un om înțelept ar prefera să fie invidiat decât calic.Alegeți-l pe cel mai mic dintre aceste rele.

  1. a alege „între moarte și osândă”

   Alege sa taci si sa nu te mai dai poeta, babornita pocita!

   În 1996, Iliescu și PDSR-ul lui erau alungați din prima linie de așa-zisele „forțe democratice”. Atât de bine ne-a mers încât idioții ăia, în afară de a fura ca niște hămesiți, n-au reușit nimic altceva decât să ne bage într-una dintre cele mai mari crize economice.

   - „Să tăiem coada câinelui!”, 

   - „Restitutio in integrum!”,

   -„Privatizare pe un leu!”  

   Ce înseamnă, totuși alegerile? La modul teoretic ar fi capacitatea electorilor de a schimba politicienii răi cu unii buni. Așa scrie la cartea despre democrație. Cred că în treizeci de ani de regim așa-zis democratic am avut timp să vedem cum stau în realitate lucrurile. Ar fi timpul să ne întrebăm când vreodată în acești treizeci de ani am pus în locul unor conducători proști alți conducători mai buni? Vă amintiți. Ar fi util să facem o retrospectivă ca să ne reamintim și să înțelegem mai bine fenomenul care ghidează „majoritățile”.

   Scila (Scylla), iniţial, fusese o nimfă marină de care se indrăgostise Glaucos, fiul lui Poseidon, şi pe care Circe, fiica Soarelui (Helios), din gelozie, a transformat-o într-un monstru (stânca ameninţătoare din Strâmtoarea Messina).

   “A cădea din lac în puţ”

   „nivelul de trai al populației s-a prăbușit”, în vreme ce Orban și miniștrii săi erau preocupați de „devalizarea bugetului de stat sub paravanul pandemiei”.

  ...problema nu e că dubioșii ies la înaintare, ci că DOAR dubioșii sunt prezenți în spațiul politic. Nu v-ați plictisit de spectacol?

  1. “In vitium ducit culpae fuga” – “Fuga de un pericol te duce spre altul şi mai mare”. Perocolul vine din alte meleaguri...

   “A fi între două mari primejdii” sau, apelând la alte expresii româneşti echivalente, “A fi între ciocan şi nicovală”/”A fi într-o situaţie critică”/”A fi la strâmtoare”/”A fi la ananghie”

   Ce e de facut? 

   Liderii actuali au un nivel al constiintei ca al unui copil de 8 ani. Nu glumesc a fost masurat. Folosesc mai mult creierul reptilian... Avem nevoie de altfel de lideri, cu un nivel de constiinta ridicat!

  O tara distrusa de politicieni in mod sistematic timp de patruzeci de ani! Veniturile mici ii faceau sa sufere de foame 40% din populatia Romaniei! Nimeni nu recunostea asta! Este foarte probabil ca foarte multi dintre cei morti de Covid-19 sa fi suferit de foame sau de otravire cu alimente nesanatoase! ACUM, POLITICIENII INFRACTORI VOIAU ALEGERI!

  Ignoranta Pecsiglas (nu Pepsiglas) distruge (ASTA E TITLUL ORIGINAL, DAR ”E”-ul nu a încaput)... Chiar din SUA imi aduc aminte de conjugarea verbelor!  

  Un proiect planetar, Laserul de la Magurele! Dar ce sa inteleaga o ministresa care distruge, alaturi de infractorul Cadzu, destinele a mii si mii de cercetatori, de pensionari, de elevi si de profesori, sortiti saraciei si foametei, traiului intr-o tara nedezvoltata din cauza lacomiei guvernantilor eterni, din lupta data de fizicienii romani intorsi acasa din idealism alaturi de cei straini pentru a pune la punct un laser ce ar putea vindeca mii de boli (cancer, boli cardio-vasculare etc) si ar constitui o sursa de energie regenerabila? O TARA FARA SPITALE SI MEDICINA DE VARF, FARA PENSII MINIME DE PESTE $900? ORICE SERVICIU SECRET AR TREBUI SA AIBA O SECTIUNE ANTI-IGNORANTA PENTRU A BLOCA ASTFEL DE ACTIUNI IRESPONSABILE! PENTRU ALEGERILE LOR MIZERABILE SUNT DISTRUSE DESTINELE A MILIOANE DE ROMANI! PENTRU A-SI PUNE DREPT DIRECTOR UN PROTEJAT POLITIC, PECSIGLAS A DAT JOS O SOMITATE!! TARA EXPERIMENTALA FARA VIITOR!  

  Gaura neagra e de vina pentru evaporare!...voturile pentru moţiunea de cenzură să se evapore înainte de a fi puse în urnă ori, mai ştii, Ucigă-l Toaca, imediat după aceea!

  1. Vom vedea dacă este neconstituțională sau nu.Moțiunea este clar. neavenită.Nu poți să vii în plină pandemie și criză economică să dai jos Guvernul numai așa, să arăți propriilor alegători că mai ești acolo.

   Augurii și clarvăzătoare aborigene-blonde, transmit - - de dincolo, unde-s duse - - că: a doua zi după congres (ultimul?) , în 23 August, zi măreață pentru acești Neo PeCeRiști)................... .............................. .....PSD va cădea în prăpastie, dar nu singurel,

   / Ci cu toți Aliații săi lângă el. / . Vor fi împinși în râpă cu totu', / . Cu un buldozer KIROV și VOTU' ! // . __ Unii, f. f. ^putini dar deștepți^ , i-ar dori căzuți în Lada istoriei - secția gunoi roșu.  

   Augurii și clarvăzătoare aborigene-blonde, transmit - - de dincolo, unde-s duse - - că: a doua zi după congres (ultimul?) , în 23 August, zi măreață pentru acești Neo PeCeRiști)................... .............................. .....PSD va cădea în prăpastie, dar nu singurel,

   / Ci cu toți Aliații săi lângă el. / . Vor fi împinși în râpă cu totu', / . Cu un buldozer KIROV și VOTU' ! // . __ Unii, f. f. ^putini dar deștepți^ , i-ar dori căzuți în Lada istoriei - secția gunoi roșu.  

   Degeaba visam unii dintre noi la o lume fara deseusi sociale, atata timp cat unii gandesc ca tine... Vrei sa iti dau un leam de omenie?! Ti-l fac cadou.

   putem zbura atât de sus

   lasă sufletele noastre să nu moară niciodată 

   în inima mea 

   simt că voi sunteţi fraţii mei 

   creaţi o lume fără nici o frică 

   împreună vom plânge lacrimi de fericire 

   vezi popoarele 

   întoarce-le săbiile în teci 

   putem cu adevărat să ajungem acolo 

   dacă îţi pasă suficient de mult de cei vii 

   fă un spaţiu mic 

   pentru a face un loc mai bun. 

     

   tu si pentru mine- fă un loc mai bun 

   tu şi pentru mine- vindecă lumea în care trăim

   tu şi pentru mine- salveaz-o pentru copiii noştri 

   Iti compun un poem pornind de la acest slagar international...Cand va fi gata ti-l dedic...

   mă gândesc la generaţii 

   şi la a spune că vrem să o facem o lume mai bună 

   pentru copiii noştri şi pentru copii copiilor noştri. 

   astfel încât ei să ştie că este o lume mai bună pentru ei; 

   şi cred că ei o pot face un loc mai bun. 

     

   este un loc în inima ta 

   şi ştiu că este dragostea 

   şi acest loc 

   poate fi mai luminos decât mâine 

   şi dacă încerci cu adevărat 

   vei afla că nu este nevoie să plângi 

   în acest loc 

   vei simţi că nu există durere sau amărăciune. 

   există căi de a ajunge acolo 

   dacă îţi pasă suficient pentru cei vii 

   fă un mic spaţiu, 

   fă un loc mai bun. 

     

   vindecă lumea 

   fă-o un loc mai bun 

   pentru tine şi pentru mine 

   şi pentru întreaga rasă umană 

   sunt oameni care mor 

   dacă îţi pasă suficient de mult de cei vii 

   fă un loc mai bun 

   pentru tine şi pentru mine. 

     

   dacă vrei să ştii de ce 

   există o dragoste ce nu poate minţi 

   dragostea este puternică 

   îi pasă doar de dăruirea bucuriei. 

   dacă încercăm vom vedea 

   în acest extaz nu putem simţi 

   teama sau groaza 

   încetăm să existăm şi începăm să trăim 

   apoi se simte că întotdeauna 

   dragostea este suficientă pentru noi cei în creştere 

   aşa că fă o lume mai bună, 

   fă o lume mai bună. 

     

   şi visul în care am fost concepuţi 

   va dezvălui o faţă veselă 

   şi lumea în care odată am crezut 

   va străluci din nou în graţie 

   atunci de ce continuăm să gâtuim viaţa 

   să rănim acest pământ,să-i crucificăm sufletul 

   deşi este simplu să vedem, 

   această lume este paradisiacă 

   fii strălucirea lui Dumnezeu. 

    

   Poemul Vindecării Umanităţii In Marea căutare a Luminii Vieții, Nemuririi și a Iubirii cu Atman Zamolxis

   de Salomeea Romanescu 

    

   Actul I 

   corul dansează - Dansul creaţiei 

   Armonie, balet erotic, 

   mişcarea sfredelului văpaie 

   din toba dansului mistic, 

   Lumina cascadei de ploaie 

   Stropii plasmei mişcătoare 

   dansuri ce ne mistuiesc 

   lumile lent- lent pieritoare 

   când nu se mai iubesc. 

    

   Brahman (solemn) 

   - Poți să iubești și să fii iubit? 

   Ai putea fi iubit,om flacără! 

   Da, omule. Acum să fii iubit! 

   Cerul arde!O mare în flacără! 

    

   Atman Zamolxis(cântă în meditaţie) 

   - O Shakti, sperantă mâna Ta, 

   Miluitoare sacră 

   zămislita-i prin iubirea Ta 

   dansul creaţiei, artă. 

   Contemplarea Ta păstrează 

   ordinea inconştientă. 

   mâna Ta adânc protejează 

   ordinea conştientă. 

   O Shiva, Piciorul Tău sacru, 

   pe pământul ars pus, 

   invăluie mirific sufletu 

   de oboseală răpus. 

   Piciorul tău ridicat, beatitudine 

   dansul creaţiei Tale, 

   magnet de stropi plenitudine, 

   iluzia izbăvirii Tale. 

    

   Shakti (visătoare) 

   Pe marea azurie a cerului 

   Stelele se oglindesc în valuri siderale. 

   Ancorez corabia sufletului 

   Pe țărmul dragostei luminii siderale 

   Pe malul fericirii pășesc 

   Pe nisip și mă întreb, în imensitate 

   Visul cu realitatea împletesc 

   Realitatea e vis sau visul e realitate? 

    

   Atman Zamolxis (cântă cu patos ) 

   - Renasc de dor de fiecare dată, 

   Nelinişti născute preschimb 

   în veşnicii de iubire curată. 

   Transcend în spaţiu şi timp, 

   Realitatea naivă, iluzie prezentă, 

   încarnâd spiritul-dorinţă din vis, 

   Gândul devine o prezenţă atentă, 

   irizând fiinţa de dorul rescris. 

   Vreau să-mi împart existenţa goală 

   între etern şi realul naiv din vis, 

   Să-mi răstignesc iluzia în lumea reală, 

   să-mi mut viaţa din timp în abis. 

    

   Brahman(solemm) 

   - Din marele Abis sub noi 

   Zbor în divina-mi grație 

   Soarele țel spre voi 

   Dincolo de imaginație. 

   Zbor-dorul Luceafărului 

   Doar cu lumina-l scoți 

   El cheia misterului, 

   Întunericului ce-l porți. 

   Lumina Candelei mereu 

   Floarea Vieții din inima ta 

   Un singur Dumnezeu 

   Totalitatea, Lumina mea. 

   Iubirea, e chiar Lumina, 

   Ea nu rămâne ascunsă, 

   Sfredelindu-ti surd inima 

   De dor nepătrunsă. 

   Să-ți fie mintea luminată, 

   De Totalitatea Divină. 

   Doar cu iubire adevărată, 

   Izvorul Vieții de Lumină. 

    

   Shakti ( ferm) 

   Raiul poate fi aici pe Pământ 

   Acolo dragostea este cea dintâi 

   Raiul poate fi aici pe Pământ. 

   Să facem acest lucru mai întâi. 

    

   Actul II 

   corul dansează - Dansul creaţiei 

   Armonie, balet erotic, 

   mişcarea sfredelului văpaie 

   din toba dansului mistic, 

   Lumina cascadei de ploaie 

   Stropii plasmei mişcătoare 

   dansuri ce ne mistuiesc 

   lumile lent- lent pieritoare 

   când nu se mai iubesc. 

    

   Brahman (gânditor) 

   - Ființele de lumină știu că sunt lumină. 

   Ființele de lumină, minte -corp curcubeu, 

   Ființele de lumină sunt universul lumină. 

   Emoția un curcubeu, senzația curcubeu. 

   Ființele curcubeu,sentimentul curcubeu, 

   Percepția curcubeu,imaginea curcubeu, 

   Ființele curcubeu, fiece lucru curcubeu, 

   Gânduri lumină, energia lumină curcubeu. 

   Ființele curcubeu, fiece materie curcubeu , 

   Gânduri lumină, lumina plasmei curcubeu.. 

   Ființele luminii curcubeu din raza curcubeu, 

   Corpul luminii, întreaga existență curcubeu. 

    

   Atman Zamolxis (dansează recitând) 

   -Ființele curcubeu știu că întreaga transformare 

   Alchimie conștientă, e Intenția prezentă, ipoteză, 

   Ea influențează senzația cu bătăi din inima floare, 

   Transformarea vibrației zboară cu a luminii viteză 

   Mister cheie în spirala conștiinței, pură Intenția, 

   Libertatea-i iluminare, Înțelepciunea-i iluminare, 

   Iubite Om, ro-gu-te, nu uita Secretul pur, Intenția. 

   Conștientizare, iIuminare Semințe de iluminare, 

   Eu Universul mic, Universul Mare al grației 

   Corelația, neseparabilei lumini vis, văzute. 

   Misterul ce-l pătrund acum, e legea creației 

   Dorului Trandafirului, vis al luminii nevăzute. 

    

   Shakti (dansează) 

   - A fi una cu Sursa , te simti vesnic în libertate, 

   a te topi într-însa,zamislindu-ti eterna realitate. 

   Raze de generozitate, iubire, armonie, bunătate, 

   Fi -vor etern trezite în infinita-ți albă realitate. 

   Semințele de frică,valuri de ură, țunami ridică 

   Semințele luminii conștiinței, etern implininte. 

   Cu iubire, cu fericire sau cu dragoste ludică 

   Ambele pot fi trezite, de vrei, le vezi încolțite. 

    

   Atman Zamolxis (gânditor) 

   - Cel ce ştie începutul lumii Unităţii, 

   Aminteşte-ţi, omule, că tot ce există 

   îşi slobodă steaua din tărâmul nopţii, 

   o altă formă a ceea ce nu există. 

   Tronează Adevărul legii născătoare, 

   Visul Mandalei săgetare simbolică, 

   Zbor dincolo de formă, miros si culoare 

   în Realitatea Ultimă, ontologică, 

   Apărut din unda zării, din apa vie, 

   din suflul sfânt, din magică, pură iubire 

   Dincolo de poarta speranței, fie! 

   Lumină nemărginită, înaripata nemurire. 

   Lumina marelui foc întunecat liberată, 

   prin durere şi trudă, steaua din tine 

   Prin propria luptă, steaua-ţi încătuşată 

   înflori- va într-o nouă viaţă, prin Mine. 

    

   Shakti (dansează cântând) 

   - Stropi aurii ai orchestrei cosmice, 

   spiralate geometrii sacre, Suflet cuantic, 

   Armonia perfectei rezonanțe morfice, 

   ascunde floarea vieții, trup mirific. 

   Lumina marelui foc întunecat,liberată, 

   prin durere şi trudă, steaua din tine 

   Prin propria luptă, steaua-ţi încătuşată 

   înflori- va într-o nouă viaţă, prin Mine. 

    

   Actul III 

   corul dansează - Dansul creaţiei 

   Plutesc pe marea azurie a cerului, 

   Desfrunzite Stele, valuri siderale. 

   Ancorez acum corabia sufletului, 

   Pe țărmul gol, al lumii primordiale 

   Visul cu realitatea-mi îl împletesc, 

   în fractal de lumină, nudă imensitate 

   Portal spre fericire-n gând pășesc, 

   Realitatea-i vis sau visu-mi realitate? 

   Se-aprind îndrăgostiţi-n etern dor. 

   Împerecheaţi mor-n dor, doi câte doi 

   Lumea mică-EU Întregit acum zbor, 

   pe unde d- Abis, veșnic spre voi 

   Sori ruginii se sting acum pe ram. 

   Un suflet cuantic într-un zbor etern. 

   Şi noi vom fi, suntem şi noi eram, 

   Acelaşi zbor suntem, de dor etern. 

    

   Atman Zamolxis (dansează cântând) 

   - În mine şi-n afară plâng, 

   lacrimi roi de stele-n portal, 

   Pleoape de frunze în amurg 

   închise-ntre cruci de fractal, 

   Quasari desfrunziţi plâng goi, 

   Pulsari scutură frunza din ram. 

   Zboară sufletul gol prin noi 

   De plâns nici stele nu mai am. 

   Zboară sufletul dor cu noi, 

   Rubinii stinse stele ne-apar... 

   Împerecheaţi doi câte doi, 

   Se-aprind îndrăgostiţi de jar. 

   Sori ruginii se-aprind pe ram 

   Un suflet într-un zbor etern... 

   Şi noi vom fi... şi noi eram, 

   Acelaşi zbor de dor etern. 

   Stropi aurii de Suflet qualic, 

   Armonia orchestrei cosmice, 

   floarea vieții-n trup mirific. 

   mugurii rezonanței morfice, 

   spiralate geometrii sacre ascund, 

   Lumina marelui foc întunecată, 

   liberată, prin durere, prin gând, 

   reînflori- va, steaua-ţi încătuşată 

    

   Shakti(dansează cântând) 

   - Plutesc cu dor, gând-zbor 

   spre cer, spre desfrunzite stele. 

   M-alină ne-ncetat un dor 

   un gând pitit prin vis de iele; 

   aş vrea să-l ştiu,dar nu-l cunosc. 

   căci e departe,este-n stele 

   şi doar astrele îl recunosc. 

   Fur nemurire-acum din ele. 

   Plutesc din dor, rezbor 

   în neformă, din desfrunzite stele. 

   Aud pulsari eterni de dor 

   sunt gândurile goale ale mele. 

   Urc tiptil, pe nevăzuta scară 

   S-adulmec ce nimeni n-ar putea. 

   Să gust dulcea povară 

   Să văd Misterul dintr- o stea! 

   Plutesc prin dor, iar zbor 

   Făr de mărime, moarte contopite stele. 

   Unde şi timpul strigă mor, 

   Timp muritor, quasarii trăitori pin stele 

   Pe eterne aripi de vis; 

   Frunze de gânduri goale de timp 

   Se opresc etern în Abis. 

   Renasc – Dor nemuritor în Olimp. 

    

   Atman Zamolxis (dansează cu Shakti cântând) 

   - Nu pot să îmbătrânesc, 

   cu inima-mi mult prea zăludă, 

   Cu zâmbetul copilăresc, 

   şi morții voi să-i fac în ciudă! 

   Mi-i poftă si de fericire, 

   gândul mă bate, nu mă lasă; 

   Sufletul plecat în nemurire, 

   când ea mă căuta acasă! 

   Şi foame mi-i şi ard de sete, 

   de tot ce n-am trăit, furată, 

   De mistere, lumina-n plete, 

   trăind în piesa nejucată! 

   Să-mbătrânesc ? Nu pot! Vă jur! 

   Îmi cântă-n poartă bucuria; 

   Rămân maturul-imatur, 

   Ce-a ferecat copilăria! 

    

   Shakti (cântând) 

   - Eu Visul, Simfonia ta, 

   Fi-voi primăvara ta 

   În vecii vecilor,Singurul 

   Ce luminezi, fi-vei Unicul 

   Iubesc etern Lumina ta 

   Neumbrită, voi cânta 

   S-alung întunericul Luminii. 

   Din libertatea inimii. 

   Iubirea mea, mărite Zeu 

   Nesfârșitul meu curcubeu 

   Visul devenit realitate, 

   Intentia din infinitate 

   - Destinul propriei iubite, 

   Soarele dimineții umbrite, 

   Te va urmări veșnic 

   Zeule, prea puternic 

   În vecii vecilor, Singurul 

   ce luminezi ,vei fi Unicul 

   vei fi primăvara mea 

   Visul, Simfonia mea. 

    

   Atman Zamolxis(cântând) 

   Fiindc? ? TE IUBESC, EU aș face orice 

   Îți voi dărui inima mea, viața mea, 

   Fiindcă TE IUBESC, EU voi fi orice 

   Pentru a fi lumina, a fi călăuza mea. 

   Fiindcă TE IUBESC, inima mea portal 

   Iubito, te rog să intri, în esența mea 

   Fiindcă TE IUBESC, EU voi fi fractal 

   Pentru a fi lumina, a fi călăuza mea. 

    

   Shakti (exaltată dansează cu atman Eminescu) 

   -O iubire o inimă, cum a fost la început 

   Suntem una cu Sursa Păcii, în libertate, 

   Lumina Adevărului, cel veșnic renăscut 

   Ne topim într-însa, în veșnica realitate. 

    

   Atman Zamolxis(dansează cu Shakti dialogând) 

    

   Bem apă din izvorul unicornilor albi atrași în moarte  

   De duhul liniștit și plin de pace în nopți pale, stelare , 

   încălzite de oryx adăpostită-n inimă, adânc în șoapte,  

   așternându-ne culcuș pe nunțile de stele ancestrale. 

   Pe coarnele inorogilor de pradă, un nou început de stea... 

   și vin perechi de stele stinse să-mi arate zboruri ne-ncercate , 

   Să zburăm ca porumbeii spre infinita stea, din inima mea.  

   Să scriem pe coama licornilor, iubim să fim fecioare ferecate, 

   Să fim una cu Sursa Păcii, suntem veșnic în libertate, 

   Să ne topim într-însa,zamislindu-ne acum visul realitate. 

   fi - vor acum trezite din infinita făr de formă imensitate.  

   Raze de generozitate, iubire, armonie, compasiune,bunătate,  

   Semințele de frică-n valuri de ură, un țunami ridică  

   Semințele luminii conștiinței, gânduri de stele-nfrunzite 

   Cu iubire, cu fericire, cu împlinire sau dragoste ludică  

   Ambele pot fi trezite, de vrei, le vedem acum încolțite.  

    

   Corul dansează 

    

   Soarele chemat de noi, 

   Zboară săgeată, prin voi, 

   Se-nalță Regina Tronului. 

   Nodul zeiței Isis prin nor, 

   Străfulgeră pe Ra, viu dor, 

   Protejat de Iubita Siriusului! 

    

   Când Orion de jale răsună 

   Și Calea e numai un cânt 

   Nilul din cer, lacrimi de lună 

   Și pasărea Phoenix e-n vânt 

    

   Osiris viu, renăscut, 

   Din al zeiței cuvânt, 

   Prin lacrimile Nilului 

   Osiris mort,nemuritor! 

   Sub Amenti piramidelor. 

   Tronează Iubitul Orionului! 

    

   Când Sirius de dor răsună 

   Fecioara suflă blând vânt, 

   Nemurire, iubire nebună 

   Și Regina Isis e-n gând, 

    

   Zamolxis cu dor fuge, 

   Iureş sub munți, curge, 

   Veşmântul mamei Tronului. 

   Sărutul zeiței fură din zbor, 

   Sub Mare, piramide, viu dor, 

   Marduk, de zeița Siriusului! 

    

   Spre Dacia cea străbună 

   Zamolxis ca lupu-n vânt, 

   Nemuritori-n luptă nebună, 

   Mamă, Isis, le dă avânt!. 

    

    

   Epilog 

   Brahman (entuziasmat) 

   Când un suflet omenesc trage cortina grea a eului 

   şi stă faţă-n faţă cu iubirea pură, divină, eterică. 

   Când viaţa omului iese teafără din rătăcirile eului 

   tot aşa, ca lumina într-o flacără a vieţii, veşnică, 

   ca şi când ar privi-o pe Shakti creând o lume-eu. 

   un salt mortal din vis-abis, în realitatea esenţei, 

   Când îşi găseşte în suflet unitatea cu Dumnezeu, 

   în conştiinţa veşniciei, e un semn al existenţei, 

   Pe cer dansează lumina şi întunericul ca pereche. 

   Perechi de stinse stele îmi arată zboruri ne-ncercate, 

   Pe pământ dansează viaţa şi moartea ca pereche. 

   Dansul mesaj primitiv al creaţiei divine fermecate. 

   Pe coarnele licornilor de pradă, un nou început de stea... 

   gravez pe coamele lor, îmblinziți de fecioare ferecate, 

   zburăm ca porumbeii spre infinita stea, din inima mea. 

   Gustăm misterul păcii dintr-o stea, întregita eternitate. 

    

   Atman Zamolxis(entuziasmat) 

    

   Eu Universul mic mor – dor acum 

   Sunt Universul Mare-al grației 

   Misterul ce-l pătrund chiar acum, 

   e legea - gând a luminii creației? 

   Corelația neseparabilei curcubeie văzute, 

   cu străluciri - gând, vânt de scânteie, 

   cu lumini alb-roz- aurii, de Dor nevăzute, 

   Cu țâșniri - gând Trandafiriu-violaceie. 

   Vindecare cuantica

   Fizica cuantica este inexplicabila fara existenta constiintei.Gandul este unitatea constiintei.Non Localitate, corelatii cuantice. Cuantic ca o metafora.Frunzele cuantice, discontinuitate este chiar constiinta insasi. Daca excludem subiectivitatea excludem natura.Studiul medicinei exclude constiinta. 

   Homeostaza ajuta vindecarea, rezonanta medicului cu pacientul.Trairile interne conteaza.Exista fundamentalisti in stiinta si religie, care ataca orice forma a creativitatii biologice in vindecare datorate schimbarii calitative in constiinta.Viziunea asupra lumii holistica duce la viziune holistica asupra bolii. 

   Cauzele bolii sunt la nivel de suflet si constiinta, nu numai la nivel biologic, si acolo trebuie lucrat. Coincidente, sincronicitati apar ca semne ale vindecarii cuantice. 

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Digitalizarea României”
Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9208
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1716
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5451
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7543
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.5619

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro