Leul s-a apreciat cu 1,3% în raport cu euro în ultima lună

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 20 februarie 2004

Investitorii care şi-au format în urmă cu o lună un portofoliu cu cele cinci acţiuni SIF şi cu structura indicelui BET-FI şi-au majorat valoarea investiţiei cu 13,05%. Cîştigul a fost determinat de creşterea valorii indicelui, calculat în euro, ca urmare a aprecierii cotaţiilor acţiunilor SIF. Mai inspiraţi au fost investitorii care au cumpărat în urmă cu o lună acţiunile celor mai lichide zece societăţi de la prima categorie a Bursei cu structura indicelui BET. Valoarea portofoliului lor a crescut în ultima lună cu 18,59%, în termeni reali, ca urmare a majorării similare a valorii indicelui, calculat în euro.

Persoanele care au preferat un plasament cu grad de risc mai scăzut şi au cumpărat unităţi ale fondurilor mutuale, ar fi avut cîştigul maxim dacă optau pentru "Napoca". Valoarea unităţii fondului, exprimată în euro, a crescut în ultima lună cu 13,93%. Cei care au mizat pe unităţile fondului "Intercapital" şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 6,97%.

Dobînda maximă pentru depozitele în lei a fost oferită în ultima lună de "Finansbank". Cei care şi-au constituit un depozit la banca respectivă şi-au majorat suma investită, exprimată în euro, cu 2,74%. Persoanele care şi-au păstrat economiile acasă, în lei, şi-au majorat valoarea acestora, exprimată în euro, cu 1,31%, datorită aprecierii leului în raport cu euro. Cei care şi-au constituit un depozit lunar în euro, ar fi obţinut ieri maxim 0,3% dacă alegeau în urmă cu o lună "Garanti Bank". Randamentul maxim lunar ar fi revenit investitorilor care au cumpărat în urmă cu o lună acţiunile "Electrocontact". Cursul lor mediu, exprimat în euro, a crescut cu 62,83%. Cei care au mizat pe acţiunile "Siretul" Paşcani şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 53%.

Mai puţin inspiraţi au fost investitorii care au cumpărat în urmă cu o lună obiecte din aur. Din cauza scăderii preţului mediu al aurului, exprimat în euro, obiectele lor valorau ieri cu 1,91% mai puţin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro