Abonament gratuit

LOVITURĂ PENTRU PSD-ALDE:Dezincriminarea abuzului în serviciu, declarată neconstituţională de CCR

F.B.
Politică #Legislatie /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Curtea Constituţională a decis că dezincriminarea parţială a abuzului în serviciu prin modificările la Codul Penal este neconstituţională, se arată într-un comunicat de presă publicat astăzi pe site-ul instituţiei. Decizia a fost fiind luată cu majoritate de voturi.

Cel mai important articol din Codul Penal modificat de coaliţia aflată la guvernare a fost cel care vizează abuzul în serviciu, infracţiunea pentru care Liviu Dragnea a fost condamnat pe 21 iunie, în primă instanţă, la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Astfel, abuzul în serviciu a fost dezincriminat parţial printr-un amendament al PSD, care la rândul lui a preluat aproape în totalitate o propunere venită de la Ministerul Justiţiei. Noua formulare a abuzului în serviciu stabileşte că infracţiunea este doar atunci când un funcţionar public fură pentru el sau pentru familie, nu şi dacă face acest lucru pentru terţi, scade limitele pedepselor şi, implicit, a termenului de prescripţie, elimină pedeapsa complementară de interzicere a dreptului de a ocupa o funcţie publică, iar fapta trebuie comisă în timpul orelor de program pentru a fi considerată infracţiune. Mai mult, articolul privind abuzul în serviciu "nu se aplică în cazul elaborării, emiterii şi aprobării actelor adoptate de Parlament sau Guvern".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Adica Tudorel, ca domn in nicun caz nu merita sa i se spuna, a girat cu intreaga si superba lui competenta o chestie neconstitutionala?!? Adica a facut exact ce-l acuza el pe Lazar si-a acuzat-o si pe Kovesi???

    Pai, sa plece... ooops, stai, pentru o clipa uitasem ca el face absolut orice vrea (sau mai exact ce vor stapanii lui) pentru ca poate... Romania pesedista = failed state. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS