Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

MACRO NEWSLETTER-19 Septembrie 2019

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER-19 Septembrie 2019

Producţia industrială din SUA şi-a temperat creşterea anuală în august 2019, până la 0,4%, de la 0,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare peste aşteptări, de 0,6%, după un declin de 0,1% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare a scăzut cu o rată anuală de 0,4%, după o scădere de 0,5% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,5%, iar producţia de energie a scăzut cu o rată anuală de 0,7%, după o stagnare în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,6%. (Sursa: (Federal Reserve)

Preţurile de consum din Marea Britanie şi-au temperat semnificativ creşterea anuală în august 2019, până la 1,7%, de la 2,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%, după o stagnare în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 1,8%, de la 1,4% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,5%, iar preţurile utilităţilor şi-au menţinut creşterea anuală la 2,4%, pe fondul unei noi stagnări lunare. Indicele core al preţurilor şi-a temperat creşterea anuală până la 1,5%, de la 1,9% în luna anterioară, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,4%.

(Sursa: ONS)

Comenzile industriale noi din Italia şi-au temperat declinul anual în iulie 2019, până la 1%, de la 4,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 2,9%, după un declin de 1% în luna anterioară. Comenzile interne au crescut cu o rată anuală de 0,3%, după o scădere de 1,9% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 4,2%, iar comenzile externe şi-au temperat scăderea anuală până la 2,9%, de la 9% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,8%.

(Sursa: Istat)

Preţurile de consum din Austria şi-au accelerat creşterea anuală în august 2019, până la 1,5%, de la 1,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după un declin de 0,4% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 1,5%, de la 1,1% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,1%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 3%, de la 3,15 în luna anterioară, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,2%.

(Sursa: Statistik Austria)

Producţia în sectorul construcţiilor din zona euro şi-a temperat creşterea anuală şi în iulie 2019, până la 1,1%, de la 1,6% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,7%, după un avans de 0,6% în luna anterioară. Producţia din UE a crescut şi-a accelerat creşterea anuală până la 1,7%, de la 0,8% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%. La nivelul statelor UE, cele mai mari creşteri anuale s-au înregistrat în România (+39,5%), Ungaria (+32,9%) şi Bulgaria (+4,3%), iar scăderi anuale s-au înregistrat în Slovacia (-7,7%) şi Franţa (-2,5%).

(Sursa: Eurostat)

Intrările nete de capital din SUA au crescut semnificativ în iulie 2019, până la 43,8 miliarde de dolari, de la 21 de miliarde în luna precedentă, în condiţiile în care achiziţiile nete ale activelor financiare americane de către inves-titorii privaţi au fost de 59,8 miliarde, iar vânzările nete din portofoliile deţinute de instituţiile oficiale au fost de 16 miliarde. Achiziţiile nete ale obligaţiunilor guvernamentale americane au fost de 10,95 miliarde de dolari, în condiţiile în care portofoliul oficial deţinut de China a scăzut cu 2,2 miliarde, până la 1,11 trilioane de dolari, iar cel deţinut de Japonia a crescut cu 7,9 miliarde, până la 1,13 trilioane USD. Portofoliul deţinut de Marea Britanie a scăzut cu 6,4 miliarde, până la 334,7 miliarde, iar portofoliul înregistrat în Belgia a crescut cu 2,5 miliarde, până la 206,1 miliarde de dolari.

(Sursa: U.S. Treasury)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS