ICT

MAE:"România susţine continuarea unui dialog deschis între Turcia şi UE"

A.P.
Internaţional / 09 aprilie

"România susţine continuarea unui dialog deschis între Turcia şi UE"

Secretarul de stat Iulia Matei a avut, vineri, consultări cu ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Faruk Kaymakci, în sistem videoconferinţă, context în care partea română a exprimat susţinerea pentru continuarea unui "dialog deschis şi constructiv" între Turcia şi Uniunea Europeană, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat MAE transmis AGERPRES, în contextul împlinirii, în cursul acestui an, a zece ani de la semnarea Parteneriatului Strategic bilateral, a fost exprimat interesul comun pentru dezvoltarea cooperării economice şi sectoriale, precum şi pentru continuarea discuţiilor în cadrul formatelor de lucru interguvernamentale în domeniul economic, cu scopul fructificării potenţialului existent şi al echilibrării balanţei comerciale.

Au fost discutate, de asemenea, evoluţiile în planul relaţiilor Uniunea Europeană-Turcia, inclusiv din perspectiva recentei Declaraţii a Consiliului European din 25 martie 2021.

Partea română a exprimat susţinerea pentru continuarea unui dialog deschis şi constructiv între Turcia şi Uniunea Europeană şi a exprimat speranţa că "oferta agendei pozitive agreate la nivelul Consiliului European vizând cooperarea economică, relansarea formatelor de dialog la nivel înalt în domenii de interes comun şi promovarea mobilităţii şi a contactelor interumane se va putea materializa în perioada următoare", transmite ministerul român. De asemenea, arată MAE, oficialul român a încurajat, în acelaşi timp, menţinerea unui angajament susţinut şi constructiv din partea Turciei pentru facilitarea acestui obiectiv.

Discuţiile au mai vizat şi cooperarea în plan regional. În acest sens, a fost reliefată buna cooperare a ambelor state în cadrul Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră şi a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est, în contextul exercitării de către Turcia a preşedinţiei acestui organism, în 2021.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro