MARIUS BUDĂI:"Raluca Turcan ar trebui să meargă acasă!"

A.B.
Politică / 18 februarie

"Raluca Turcan ar trebui să meargă acasă!"

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, face, de câteva zile, declaraţii halucinante, care denotă fie necunoaşterea legii, fie nesocotirea ei, transmite un comunicat de presă trimis redacţiei.

În oricare dintre cazuri, Raluca Turcan ar trebui să meargă acasă, fiindcă tot lansează acuzaţii nefondate la adresa românilor.

"Aţi afirmat, doamnă Raluca Turcan, că personalul din sistemul sanitar, dar şi magistraţii, ar încasa sporuri care ar reprezenta 85% din salariul de bază. Afirmaţia domniei voastre este în contradicţie flagrantă cu prevederile art. 25 alin. 1 din Legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, nr. 153/2017, potrivit căruia suma sporurilor acordate cumulat pentru fiecare ordonator de credite nu poate depăşi 30% din salariile de bază. În aceste condiţii, vă rugăm a ne preciza dacă Ministerul Muncii a constatat cazuri de încălcare a legii şi, în caz afirmativ, ce măsuri a dispus. În caz că nu, doamna Raluca Turcan, vă rugăm să vă cereţi public scuze de la aceste categorii profesionale cărora le-aţi adus acuzaţii mincinoase şi să plecaţi acasă!", arată vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Marius Budăi.

Ministrul Raluca Turcan nu este la prima declaraţie publică în care spune, cu sau fără intenţie, neadevăruri. Anterior a acuzat persoanele pensionate anticipat că s-ar reangaja la stat, fapt care este interzis de lege.

"O persoană care se pensionează anticipat trebuie să prezinte la Casa de Pensii dovada încetării contractului de muncă, pentru a i se pune in plată Decizia de pensionare anticipată sau anticipată-parţial. De altfel, pe site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice sunt publicate condiţiile în care o persoană se poate pensiona anticipat, dar şi faptul că reangajarea acestei persoane, fie la stat, fie într-o societate comercială privată atrage suspendarea şi încetarea plăţii pensiei anticipate. În aceste condiţii, vă rugăm a ne preciza, doamnă ministru al Muncii Raluca Turcan, de ce aţi declarat public că doriţi să iniţiaţi o lege care să interzică unei persoane pensionate anticipat să se mai reangajeze la stat, în condiţiile în care acest lucru este deja interzis de lege", a subliniat vicepreşedintele Marius Budăi.

Mai mult, Raluca Turcan tot insinuează, în recente declaraţii publice, că şi minorii care primesc alocaţie de stat, alocaţie complementară sau ajutor social ar trebui să muncească, ceea ce presupune introducerea sclaviei şi contravine oricărei norme de drept al muncii, intern sau internaţional.

În aceeaşi linie se înscriu şi declaraţiile Ralucăi Turcan conform cărora angajaţii Ministerului Muncii lucrează "non-stop", "chiar şi la ora asta", adică seara, în timp ce dumneaei dă interviuri la televiziuni. Atragem atenţia asupra faptului că ministrul Muncii este cel care trebuie să vegheze la respectarea drepturilor angajaţilor, precum plata orelor suplimentare, acordarea sporului de noapte şi a liberului în compensaţie şi nu la "sclavagirea" angajaţilor "non-stop".

Solicităm, de asemenea, conducerii PNL şi prim-ministrului României să se dezică de derapajele ministrului Muncii, Raluca Turcan!

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. SĂ RĂMÂNĂ ,, ENTITATEA " FĂRĂ ,, FRÂNĂ " ....

  Tu, d-le Budăi, când erai ministru nu mergeai la televiziuni? Când mergeai, dimineața? Acum scrii numai prostii, pe care doar ziarul Bursa ți le publica. Cat îi plătești lui MAKE să-ți publice prostiile? Plătești tu, sau PSD? Pariez ca dacă PSD va ajunge vreodată la guvernare, tu nu vei mai ajunge ministru. Tot ce ai scris sunt prostii. Păcat ca ți se acorda asa mult spațiu în acest ziar. Dar banii sunt ochiul dracului și l-au vrăjit și pe MAKE!

  1. Blonda cu studii la Moscova aberează și minte. Numai proștii pot crede în aberațiile ei.

  Tot guvernul sa plece acasa

  E un ministru bun,care arata ce a permis guvernarea PSD...articolul este o mizerie...chiar se intampla ce spune...

  Budai, analfabetule care ti-ai luat bacul la 36 de ani. Analfabetule care dai tu cu parerea ta de analfabet care ti-ai luat bacul la 36 de ani. Incapabilule si penibilule. Panarama odioasa ce esti. Spui numai prostii si dai tu lectii cu fata aia de ciocan de snitele si cu mintea ta de bac la 36 de ani. Hhhhhh.....

  1. Ce de cretini in tara asta,aveti grije de analfabetii din usr pnl ,toti au spus ca au studii superioare dar aflam ca au fost minciuni sau facute numai ei stiu cum

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

13 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9225
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1367
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4720
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6963
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6754

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro