MARIUS UZUNOV, REGATTA IMOBILIARE: "Peste doi - trei ani vor dispărea complet semnele crizei"

Ziarul BURSA #Companii / 5 septembrie 2016

Uzunov: "Cel puţin cinci ani de acum înainte vom avea legea Prima Casă" Preşedintele Regatta: "A crescut interesul cumpărătorilor străini pentru proprietăţile exclusiviste din România"

Anul 2016 poate fi comparat, în materie de efervescenţă a pieţei imobiliare, cu 2005, ceea ce înseamnă că peste doi - trei ani vor dispărea complet semnele crizei, spune Marius Uzunov, preşedintele Regatta Imobiliare, citat de Mediafax.

Uzunov apreciază că România a rămas una dintre ţările cele mai sigure pentru investiţii, motiv pentru care se remarcă un trend ascendent în materie de vânzări imobiliare. "Creşte cererea pe toate tipurile de piaţă, ceea ce înseamnă că piaţa imobiliară se revigorează, chiar dacă în acest moment băncile sunt temperate. Numai în acest an au fost cel puţin trei modificări legislative care au schimbat modul de abordare a pieţei: legea fumatului în spaţiile publice, legea dării în plată şi prima casă. S-a spus că va fi abrogată această lege privind prima casă, dar nu este şi nu va fi aşa. Cel puţin timp de cinci ani de acum încolo vom avea această lege. Băncile creditează, temperat, dar creditează şi, încet - încet, piaţa imobiliară se revigorează. Acum ne putem compara, ca nivel de tranzacţii, cu anul 2005", a declarat Marius Uzunov.

Regatta Imobiliare a avut anul trecut o cifră de afaceri de un milion de euro, iar în acest an şi-a propus afaceri de 1,5 milioane de euro. În 2008, vârful de succes al pieţei imobiliare, compania a avut o cifră de afaceri de patru milioane de euro. Circa 25% din cumpărătorii imobiliari sunt interesaţi să revândă în timp scurt la preţuri mai mari, mai spune Uzunov.

Semn că piaţa se revigorează este şi creşterea randamentelor: 4-7% la rezidenţiale, 6-10% pentru spaţii comerciale, 7-9 % pentru birouri, 11- 15 % pentru construcţii industriale. Un alt argument că peste doi - trei ani piaţa va fi la fel de prosperă ca aceea din 2008 este faptul că a crescut interesul cumpărătorilor străini pentru proprietăţile exclusiviste din România.

Raport BNR: "Piaţa imobiliară a revenit la nivelul de dinaintea crizei financiare internaţionale, îmbunătăţirea condiţiilor macroeconomice şi a celor de finanţare fiind principalii factori determinanţi".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5878
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0225
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8379
Gram de aur (XAU)Gram de aur356.2719

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb