Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

MCSI: Poşta Română ar putea împrumuta 47 milioane euro de la BERD

Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii /

MCSI: Poşta Română ar putea împrumuta 47 milioane euro de la BERD

Lipsa investiţiilor în Poşta Română din ultimii ani a dus la adâncirea tot mai mare a nevoilor pe care compania le are pentru a putea atinge un nivel comparabil cu orice instituţie de acest fel din alte ţări europene.

"În acest moment, am preluat Poşta Română cu o datorie de peste 500 milioane lei, lucru care a făcut să fie dificil atât procesul de finanţare, cât şi procesul de investiţii. Evaluările făcute ca nevoie imediată în următorii doi, trei ani pentru ca instituţia să poată ajunge la un nivel comparabil cu o companie similară din alte ţări europene este, în prima etapă, de peste 100 milioane euro", a declarat Marius Bostan, şeful Ministerului Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională (MCSI), conform Mediafax.

Acesta precizează că există un angajament din partea Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), de finanţare a primei etape de modernizare a Poştei Române, urmând ca pentru etapele următoare să se poarte discuţii şi cu alte instituţii financiare internaţionale.

"Poşta Română o să se împrumute într-o primă etapă cu 47 milioane euro de la BERD prin care să finanţeze investiţiile pentru sistemul informatic şi pentru toată infrastructura. Următoarea etapă cuprinde procesul de automatizare a cartării, de distribuţie şi extindere a flotei auto", a mai spus ministrul Comunicaţiilor.

Poşta Română este deţinută de statul român prin Ministerul pentru Societatea Informaţională în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

18 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8582
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0972
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5132
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3220
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.4245

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie