Media: Încrederea investitorilor în zona euro, la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani

T.B.
Macroeconomie / 8 aprilie

Media: Încrederea investitorilor în zona euro, la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani

Încrederea investitorilor în zona euro s-a îmbunătăţit în aprilie, pentru a şasea lună consecutiv, ajungând la cel mai ridicat nivel începând din februarie 2022, iar Germania rămâne o povară, chiar dacă "arată semne de viaţă", conform rezultatelor unui studiu publicat luni, transmite Reuters.

Indicele Sentix pentru zona euro a urcat la minus 5,9 puncte în aprilie, de la minus 10,5 puncte luna precedentă, cel mai ridicat nivel din februarie 2022, în timp ce analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la minus 8,5 puncte. Datele Sentix includ răspunsurile a 1.201 de investitori. Studiul a fost realizat în perioada 4-6 aprilie.

"Va fi în cele din urmă o redresare economică susţinută? Cel puţin revenirea economiei în zona euro şi pe plan global continuă. Indicatorii economice semnalează o stabilizare şi la nivel internaţional", se arată într-un comunicat al Sentix, transmite sursa.

Conform Sentix, în Germania aşteptările s-au îmbunătăţit, ajungând la cel mai ridicat nivel din februarie 2022, dar cea mai mare economie europeană "rămâne copilul problemă dintre marile state industrializate", informează Reuters.

Subindicele privind viitoarele aşteptări în zona euro a urcat la cinci puncte în aprilie, de la minus 2,3 puncte luna precedentă, a şaptea lună de creştere consecutivă şi cel mai ridicat nivel începând din februarie 2022, conform aceleiaşi surse.

De asemenea, subindicele privind actuala situaţie în zona euro a urcat la minus 16,3 puncte în aprilie, de la minus 18,5 puncte luna precedentă, a şasea lună de creştere consecutivă, transmite sursa menţionată.

Investitorii cred că BCE acţionează acum mult prea restrictiv şi se aşteaptă la o relaxare a politicii monetare, chiar dacă redresarea economiei este moderată, notează Reuters.

Zona euro a evitat recesiunea la finalul anului trecut, iar economiştii se aşteaptă la un avans de doar 0,1% în primul trimestru, iar pe ansamblul anului la o creştere de 0,5%, potrivit sursei citate.

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9751
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0460
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8059
Gram de aur (XAU)Gram de aur351.6538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb