MESAJUL PREMIERULUI MIHAI TUDOSE:"Bursa Română de Mărfuri se află la jumătatea drumului în ceea ce priveşte potenţialul de dezvoltare"

A.A.
Ziarul BURSA #Companii / 14 decembrie 2017

"Bursa Română de Mărfuri se află la jumătatea drumului în ceea ce priveşte potenţialul de dezvoltare"

Mircea Ursache, ASF: "Sunt bucuros că BRM va începe să furnizeze produse derivate pe energie"

Bursa Română de Mărfuri (BRM) se află la jumătatea drumului în ceea ce priveşte potenţialul de dezvoltare, a transmis premierul Mihai Tudose, marţi seara, într-un mesaj de felicitare cu ocazia aniversării a 25 de ani de la aniversarea BRM.

Primul ministru a transmis: "Există în peisajul economic al unei ţări moderne, instituţii fără de care statul nu s-ar putea identifica, iar Bursa este una dintre acestea. Progresul României în domeniul bursier este unul incontestabil, mărturie stând diversele performanţe atinse de jucătorii din piaţă, fie că vorbim de Bursa de Valori sau cea de Mărfuri.

Bursa Română de Mărfuri, care astăzi (n.r. marţi) aniversează 25 de ani de existenţă şi-a consolidat poziţia atât în ţară cât şi în regiune, având o misiune clară în ceea ce priveşte promovarea valorilor comune precum transparenţa, corectitudinea şi egalitatea de şanse în economie. În acelaşi timp, Bursa Română de Mărfuri se află la jumătatea drumului în ceea ce priveşte potenţialul de dezvoltare".

Conform premierului, cu siguranţă, acest potenţial va fi exploatat corespunzător. Acesta a asigurat că guvernul pe care-l conduce va sprijini dezvoltarea tuturor instituţiilor din economia de piaţă.

"Mai mult, Guvernul României este atent la funcţionarea pieţelor din ţară şi este preocupat ca mecanismele specifice acestora să funcţioneze eficient şi transparent", a mai transmis Mihai Tudose, adăugând: "Credem că mai ales comerţul corect cu active reale este esenţial bunăstării unei ţări. La mulţi ani Bursei Române de Mărfuri şi mult succes în activităţile viitoare!"

Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, a spus că, în cei 25 de ani de existenţă, BRM a ocupat o poziţie de top pe piaţa de tranzacţionare a bunurilor, a serviciilor şi a lucrărilor, prin organizarea de licitaţii şi oferind consultanţă pentru aplicarea corectă a procedurilor de achiziţii publice: "Sunt bucuros că BRM va începe să furnizeze produse derivate pe energie".

Ion Mocanu, vicepreşedintele CCIR în calitate de supraveghetor al Bursei Române de Mărfuri, a precizat că BRM are 19 puncte de lucru şi în 18 terminale răspândite în toată ţara, având peste 1300 de clienţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro