Ministerul Finanţelor a împrumutat 45 de milioane de lei printr-o licitaţie suplimentară

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 25 august 2014

Ministerul Finanţelor a împrumutat 45 de milioane de lei printr-o licitaţie suplimentară

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat vineri 45 de milioane de lei prin redeschiderea unei emisiuni de obligaţiuni cu maturitatea în august 2016, în cadrul unei licitaţii suplimentare, destinată ofertelor necompetitive. Trezoreria a primit oferte în valoare de 56,3 milioane de lei, uşor peste suma vizată, de 45 de milioane de lei.

Randamentul mediu s-a situat, conform regulilor pentru licitaţiile suplimentare, la nivelul de 2,61%, obţinut de stat joi.

Ministerul Finanţelor a împrumutat joi 300 de milioane de lei printr-o emisiune de obligaţiuni cu scadenţă în august 2016, la un cost mai ridicat decât în iulie, când statul a atras ultima dată fonduri prin acest instrument, dar mai redus faţă de luna iunie. Trezoreria a primit oferte de 807,4 milioane de lei, dar a împrumutat doar suma planificată, de 300 de milioane de lei.

Randamentul mediu pe an a crescut joi la 2,61%, de la 2,32% la mijlocul lunii iulie, dar se află în declin faţă de 2,9% la mijlocul lunii iunie. O evoluţie similară a fost înregistrată şi la licitaţia precedentă, de luni, când randamentul mediu a crescut faţă de iulie dar a rămas aproape neschimbat faţă de iunie.

Emisiunea a fost deschisă în iunie 2013, iar statul a împrumutat până în prezent prin aceste obligaţiuni 6,59 miliarde de lei.

Ministerul Finanţelor a revizuit programul de împrumuturi pentru luna august, prin reducerea sumei vizate prin emisiuni de obligaţiuni şi certificate de trezorerie de la 2,9 miliarde de lei la 2 miliarde de lei, la care se poate adăuga prin licitaţii suplimentare suma de 210 milioane de lei, faţă de 345 milioane de lei anterior.

Statul a împrumutat deja în august 600 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu maturitatea la 12 luni şi 250 de milioane de euro prin obligaţiuni, precum şi 690 de milioane de lei prin vânzarea de obligaţiuni.

La începutul lunii august, Ministerul Finanţelor a respins, pentru prima dată începând din luna februarie, toate ofertele primite de la bănci în cadrul unei emisiuni de obligaţiuni în valoare de 600 de milioane de lei, întrucât a considerat că randamentele cerute de cumpărători au fost prea ridicate, informează Mediafax.

De la începutul anului, Ministerul Finanţelor a împrumutat din piaţa internă 27,028 miliarde lei şi 928,7 milioane euro prin vânzare de titluri de stat. La aceste împrumuturi se adaugă sume atrase de pe pieţele internaţionale, respectiv 2 miliarde dolari şi 1,25 miliarde euro, prin trei emisiuni de obligaţiuni cu maturităţi de 10 şi 30 de ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9467
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2501
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8655
Gram de aur (XAU)Gram de aur244.9416

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro