ZIARUL BURSA

07 octombrie
Senatul a respins cererea de reexaminare a legii CAS

Senatul a respins cererea de reexaminare a legii CAS

Macroeconomie / 25 august 2014

Actualizare 17:50 Ministrul Finanţelor: M-a deranjat că proiectul de reducere a CAS a devenit o polemică politică

Reducerea contribuţiilor de asigurări sociale (CAS) este o măsură bună, pentru dezvoltare, dar a primit o mulţime de critici şi a devenit o polemică politică, a declarat astăzi, în plenul Senatului, ministrul Finanţelor Publice, Ioana Maria Petrescu, transmit surse din presă.

Un grafic publicat pe site-ul Zerohedge arată valorile creşterii indicelui S&P 500 la data fiecărui simpozion de la Jackson Hole din ultimii cinci ani, cea din 2014 fiind negativă, după patru ani de creşteri semnificative. "Oare s-a terminat magia Fed-ului?", se întreabă Zerohedge.

UN SINGUR PUNCT PE ORDINEA DE ZI LA JACKSON HOLECum pot menţine băncile centrale aparenţa controlului pieţelor?

CĂLIN RECHEABănci-Asigurări / 25 august 2014

Copilul de suflet al preşedintelui Federal Reserve Janet Yellen, studiul pieţei muncii, a fost în centrul atenţiei la simpozionul anual organizat de banca centrală americană la Jackson Hole.

Tema conferinţei a fost "Re-evaluarea dinamicii pieţei muncii", iar printre invitaţi s-au aflat mai mult bancheri centrali şi profesori de economie, economiştii băncilor de pe Wall Street fiind lăsaţi pe margine.

Licitaţia pentru Unităţile 3 şi 4

CERNAVODĂ, ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂLicitaţia pentru Unităţile 3 şi 4

A.T.Companii / 25 august 2014

Actualizare 09:30 Acţionarii Nuclearelectrica au aprobat atragerea de investitori în proiectul Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă

Acţionarii Nuclearelectrica au aprobat în AGA de vineri strategia de continuare a proiectului Unităţile 3 şi 4 de la CNE Cernavodă prin organizarea unei proceduri competitive de selectare a unui investitor privat, potrivit unui raport trimis în această dimineaţă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Sectorul bancar se luptă în continuare cu un deficit de imagine"

"Sectorul bancar se luptă în continuare cu un deficit de imagine"

IOANA POPABănci-Asigurări / 25 august 2014

Reporter: Care sunt cele mai importante provocări cu care se confruntă sistemul bancar românesc, în opinia dumneavoastră?

Benoit Catel: Din punct de vedere macro, este nevoie de mai multă stabilitate în zona economică, legislativă şi fiscală. De aceea, principalele riscuri pe care le întrevăd în 2014 sunt legate de un grad redus de stabilitate.

Un Rothschild propus în CA-ul Electrica

NUME NELIPSIT LA MARILE PRIVATIZĂRIUn Rothschild propus în CA-ul Electrica

ALINA TOMA VEREHAPiaţa de Capital / 25 august 2014

Arielle Malard de Rothschild, vicepreşedintele pentru Europa Centrală şi de Est a Rothschild & Cie Banque, este pe lista scurtă a candidaţilor pentru poziţia de membru independent al Consiliului de Administraţie (CA) al Electrica SA, potrivit unui document postat pe site-ul societăţii de distribuţie şi furnizare a electricităţii.

Lucian Isar, numit preşedinte al Consiliului de Supraveghere la Banca Comercială Feroviara

ACŢIONARII AU APROBAT TRECEREA LA SISTEMUL DUALIST DE CONDUCERELucian Isar, numit preşedinte al Consiliului de Supraveghere la Banca Comercială Feroviara

A.A.Bănci-Asigurări / 25 august 2014

Fostul ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, a fost numit preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Băncii Comerciale Feroviara, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, din 1 iulie, când a fost aprobată schimbarea administrării băncii din sistem unitar în sistem dualist, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial.

Ediţia din 07.10.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
OMV va avea o nouă strategie pe gaze

OMV va avea o nouă strategie pe gaze

A.T.Companii / 25 august 2014 /

Grupul austriac OMV va avea o nouă strategie în domeniul gazelor în maxim un an, după ce-şi va restructura segmentul de Rafinare&Marketing, a declarat directorul general al companiei, Gerhard Roiss, potrivit wirtschaftsblatt.at.

E.ON nu s-a înţeles la preţul gazelor cu producătorii

ALINA TOMACompanii / 25 august 2014 /

Romgaz şi Petrom au încercat, vineri, fără succes să vândă gaze pe piaţa de profil administrată de OPCOM. La cele două licitaţii a participat E.ON Energie România, dar negocierile nu s-au finalizat cu contracte semnate.

MACRO NEWSLETTER 25 august 2014

MACRO NEWSLETTER 25 august 2014

Internaţional / 25 august 2014

Activitatea în industria prelucrătoare din regiunea Philadelphia a înregistrat o expansiune peste aşteptări în august 2014, pe fondul temperării creşterii comenzilor noi. Indicele general al condiţiilor de afaceri a crescut până la 28, de la 23,9...

Candidaturi tactice

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 25 august 2014

CRISTIAN PÎRVULESCU

Care sunt resorturile unei candidaturi la prezidenţiale, mai ales atunci când orice analiză raţională arată că şansele candidatului de a se califica pentru turul al doilea sunt cvasi-nule? Multe candidaturi secundare sunt simple instrumente...

REVISTA PRESEI 25.08.2014

Willy HomnerRevista Presei / 25 august 2014

ADEVARUL 

Ucraina: Paradă de Ziua Independenţei, la Kiev, bombardamente în Doneţk

Ucraina a marcat duminică împlinirea a 23 de ani de la declararea independenţei faţă de Uniunea Sovietică cu o paradă militară de proporţii la Kiev.

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9366
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9920
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0780
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6319
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3180

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo