MIŞU NEGRIŢOIU, ASF:"Nu suntem pregătiţi pentru listarea directă a Fondului Proprietatea la Londra"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 27 iunie 2014

"Nu suntem pregătiţi pentru listarea directă a Fondului Proprietatea la Londra"

Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat listarea şi la Bursa din Londra, însă Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, spune că piaţa noastră de capital nu este încă pregătită pentru acest lucru.

"Nu suntem gata. Avem nevoie de timp să ne pregătim", a spus Mişu Negriţoiu, întrebat de investitori când va fi posibilă listarea Fondului Proprietatea la Londra. Domnia sa a precizat: "Discutăm oportunitatea şi fezabilitatea listării directe la Londra. Nu ne opunem, însă, momentan, nu este posibil acest lucru, din punct de vedere al infrastructurii. Oricând, se pot emite GDR-uri (certificate globale de depozit). Nu pot decât să vă spun să aveţi încredere că lucrăm la asta şi că nu suntem împotrivă".

Investitorii s-au arătat nemulţumiţi de răspunsul evaziv al preşedintelui ASF. Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat, în aprilie, listarea pe Bursa din Londra, după ce Fondul nu a reuşit să intre pe Bursa din Varşovia, din cauza lipsei unor aprobări din partea fostei Comisii Naţionale a Valorilor Mobiliare, actualmente Autoritatea de Supraveghere Financiară. Investitorii l-au mai întrebat pe preşedintele ASF şi dacă va exista vreo îmbunătăţire, la nivelul instituţiei, privind grăbirea procesului de decizie, având în vedere că lentoarea Autorităţii a fost deseori criticată, în trecut.

Mişu Negriţoiu a răspuns făcând referire la reorganizarea ASF, care presupune eliminarea anumitor niveluri de conducere şi simplificarea proceselor de execuţie din instituţie. "În unele sectoare, inclusiv piaţa de capital, există grupuri de dezbatere. Este foarte bine că există dezbateri, însă acestea ar trebui lăsate la nivelul boardului", a precizat domnul Negriţoiu.

Preşedintele ASF a spus că piaţa noastră de capital nu este pregătită să concureze cu pieţele din regiune, din punct de vedere al infrastructurii. "De zece ani, Bursa de la Bucureşti are înţelegeri cu Bursa din Viena, chiar şi cu cea din Londra, dar nu sunt puse în practică", a spus Mişu Negriţoiu, adăugând că bursa noastră trebuie să se deschidă pentru comunicare şi listări duble.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Oare la cine sa refera noul presedimte al ASF ?

  Probabil la ASF ? 

  Cum adica dezbatere doar la nivelul boardului ? 

  Ce a facut ASF de la AGA FP in care sa aprobat de principiu listarea duala ? 

  Si daca nu sunteti pregatiti ce mai cautati acolo la ASF, lasati pe altii care sunt pregatiti, lasati salariile ca nu le meritati, luati si prostia cu voi sa scapam de ea, nu mai dati declaratii evazive ca ne-am saturat de ele, lentoarea ASF incepe de sus in jos. 

  La zeci de ani de la infiintarea AVM precursoarea ASF nu suntem pregatiti ! 

  Sa-si deschida BVB si DC punct de lucru la Londra sa mutam toata piata acolo si sa scapam de institutia asta parazita numita ASF !

  1. Nu se vrea aceasta listare. Fac la fel cum au facut si cu Varsovia, in mod intentionat, deoarece pierde bursa de la Bucuresti.

   Se refera la faptul ca FP nu are administrator legal.

   Si daca pe Dambovita ne facem ca nu vedem, la Londra nu te joci cu astfel de chestii si trebuie ei sa mearga pe la Rahova in vizita vreo cativa ani. 

   vreau sa spun nu sa fie comici, sau nu stiu sa se barbiereasca ci la Romanian Accounting Standardars. Ati intrebat vreun investitor de calibru, de exemplu Dottore Mark Mobius ce a inteles domnia sa din RAS, deoarece in raportul de audit al situatiei financiare se spune ca este valabil doar pentru cei care au cunostiinte despre regulamentele contabile romanesti....Apropo raportari financiare, in anul 2005 luna februarie firma domnului Roiss, pe atunci Ruttensdorfer s-a hotarat sa se delisteze pe bursa din Frankfurt in data de 16.02.2005 depunand cererea. Iar la noua luni in 2005 avea un profit care crescuse cu.....exact 520%. Sa mai spuna cineva ca Fat-Frumos nu s-a nascut in Romania "Romania’s Petrom Jan-Sep net profit up 520%". conform ICIS articol din 23 noiembrie 2005. Acest lucru inseamna ca la aprox. aceeasi remuneratie personalul a avut o productivitate de 5 ori mai mare sau vestea imbucuratoare ca la cantina se va servi in fiecare zi schnitzel vienez a tulburat mintile oamenilor mai rau decat tulburelul lu nepotu Juvete.....

  Va dezvalui un secret! ASF nu se poate pregati pt listarea duala a FP lla Londra si Bucurest pt ca nu stie cum sa dreaga busuiocul in scandalul Harinvest! De fata cu ASF in control la Harinvest, in cardasie cu Depozitarul au golit conturile investitorilor in 13-15 noiembrie 2013. In loc sa ne protejeze ASF a indestulat BCR-ul in detrimentul proprietatilor! Despre ce vorbim? La preluarea noii functii d-l Misu Negritiu declara ca problema Harinvest e rezolvata! A fost dezinformat atunci dar nici acum nu e la curent cu detaliile blocajului in care se afla investitorii pagubitii prin Harinvest pe o piata "reglementata" de ASF! Pt ce mai exista ASF si Fondul de compensare daca nu s-a vrut si nu se vrea sa fie accesat? Si ASF mai are si tupeul sa vina la masa credala pentru comisioanele datorate pentru tranzactiile in care am fost furati? Cum se cheama cei care beneficieaza de rezultatele unor furturi???

  locotenent Misu ???!!!!!- nu faci capitalism cu comunisti !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

25 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0105
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5228
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4892
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.0052

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro