Nemţii caută business-uri profitabile la Braşov

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 14 aprilie 2016

Nemţii caută business-uri profitabile la Braşov

O delegaţie formată din oameni de afaceri din patru landuri germane Berlin, Brandenburg, Saxonia-Anhalt şi Thuringia, vor efectua astăzi o vizită în judeţul Braşov, în căutare de potenţiali parteneri de afaceri.

Evenimentul este unul de tip Bursa Oamenilor de Afaceri români şi germani şi vizează domenii privind construcţiile civile şi industriale, furnizarea de produse din lemn şi producţia de articole de mobilier, servicii conexe sectorului productiv, cum sunt formarea profesională, asigurările, precum şi domeniul cercetării şi inovării.

Vizita de afaceri urmăreşte facilitarea întâlnirilor între reprezentanţi ai mediului de afaceri german şi român, respectiv burse de cooperare în judeţele Mureş şi Braşov. Aceste vizite de lucru sunt organizate în parteneriat cu organizaţia Germany Trade and Invest, reprezentantă a Ministerului Federal al Economiei din Germania, pentru dezvoltarea contactelor de afaceri dintre firmele germane şi cele de peste hotare.

Germany Trade and Invest (GtaI) este reprezentată de Peter Michael Alltschekow, director pentru landurile din est, care a arătat că Germania este principalul partener comercial al României şi că ceea ce s-a realizat până acum este un proces de transformare încununat cu succes.

"Asta deoarece în anul 2014 exporturile româneşti către Germania au crescut cu 10,9%, la 10,2 miliarde euro, iar exporturile germane către România cu 11%, la 10,7 miliarde euro. (...) Societăţile şi oamenii de afaceri din landurile fostei Germanii de Est pot profita atât de o poziţionare facilă în inima Europei, cât şi de costuri competitive de personal şi capital, precum şi de programe de dezvoltare atractive", a arătat Peter Michael Alltschekow, care a precizat că şi pentru acest an se aşteaptă o dezvoltare pozitivă a relaţiilor economice bilaterale.

În cadrul întâlnirilor cu oamenii de afaceri specialiştii prezintă modul în care firmele româneşti pot profita de o investiţie realizată într-unul din landuri federale din Estul Germaniei, dar şi posibilităţile de colaborare economică româno-germană.

Potrivit reprezentanţilor ADR Centru, aceasta este cea de-a şasea misiune economică organizată în Regiunea Centru pe parcursul celor 13 ani de la concretizarea parteneriatului dintre regiune, Ministerul Federal al Economiei din Germania şi Landul Brandenburg.

În urmă cu un an, oamenii de afaceri germani au prezentat oportunităţi de afaceri din regiunile lor şi, în contrapartidă, au luat cunoştinţă despre oferta economică autohtonă.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5463
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9573
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6256
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4390

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro