Nica: România încheie exerciţiul financiar 2007-2013 cu o absorbţie de 70%

Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 2 octombrie 2015

Nica: România încheie exerciţiul financiar 2007-2013 cu o absorbţie de 70%

Ţara noastră va încheia exerciţiul financiar 2007-2013 cu o absorbţie a fondurilor europene de 70%, a declarat ieri Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, într-o conferinţă de specialitate.

Domnia sa a precizat: "România termină acest exerciţiu financiar, din estimările pe care le avem de la beneficiari, cu o absorbţie de 70%. Ceea ce s-a omis întotdeauna este că România a fost la primul exerciţiu financiar de acest gen. Ne place să ne comparăm cu Polonia. Este OK. Dar haideţi să luăm raporturile Poloniei din perioada anterioară să vedem că a avut un nivel al absorbţiei în jur de 60%. Haideţi să luăm de la celelalte ţări europene care aflate la primul exerciţiu au înregistrat o absorbţie similară cu aceea pe care o să o înregistrăm noi. Nu consider a fi un rezultat ruşinos".

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a precizat că, pentru perioada de programare 2014-2020, este nevoie de sporirea nivelului de profesionalism al administraţiei publice centrale.

"Este nevoie de sporirea nivelului de profesionalism al administraţiei publice centrale, de asigurarea experienţei nemijlocite a acelor funcţionari responsabili în domeniile gestionate pe fiecare program operaţional în parte. Concomitent, trebuie să sporim nivelul de informatizare şi automatizare până la nivelul la care tehnica este suportabilă de cheltuielile statului român", a afirmat Zgonea, citat de Agerpres.

El a precizat că trebuie reluat procesul de reformă a învăţământului:

"O altă prioritate este legată de învăţământ, temelia oricărei societăţi şi garantul echilibrului socio-economic. Cred că este nevoie de reluarea procesului de reformă în învăţământ începând de la clasele mici până la cel doctoral, pe principiul flexibilizării pregătirii profesionale şi al prevalenţei spiritului antreprenorial pentru pregătirea unui loc de muncă astfel încât această planificare pe care noi o dorim a fondurilor europene să se bazeze pe un proiect de ţară stabilit cu viziune şi centrată pe resurse umane specializate".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro