Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

NU TE SUPĂRA, FRATE! / TE AFLI ÎN TĂRÂMUL VRĂJITOAREI - CĂSUŢA 9Gabriela Firea, de la refuz la colaborare

Ziarul BURSA #Politică /

Gabriela Firea (Sursa foto: Twitter)

Gabriela Firea (Sursa foto: Twitter)

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, este unul dintre cei mai înverşunaţi critici din ultimul an ai fostului lider PSD, Liviu Dragnea. Multiplele luări de poziţie cu privire la modul autoritar în care Dragnea a condus PSD au culminat cu iniţierea de către Gabriela Firea a scrisorii pe care 28 de membri marcanţi ai social-democraţilor au semnat-o în toamna anului trecut şi pe care doar şase dintre ei au mai susţinut-o în cadrul Comitetului Executiv Naţional de la începutul lunii octombrie 2018.

Din cauza atitudinii ei rebele, Gabriela Firea a pierdut funcţia de vicepreşedinte al PSD şi a fost înlocuită din funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti de către primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, un apropiat al lui Liviu Dragnea.

După condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea şi după ce Biroul Permanent Naţional a stabilit ca Viorica Dăncilă să fie preşedinte interimar al PSD, Gabriela Firea a avut o întâlnire cu aceasta. Înainte de a discuta cu noul şef al PSD, Firea a precizat că nu va candida la funcţia de preşedinte al partidului şi nici la prezidenţialele din toamnă, chiar dacă aceasta ar fi dorinţa partidului. Ea a declarat: "În momentul în care am văzut că semnalul meu de alarmă şi al altor colegi, de acum 8-9 luni de zile, nu este luat în seamă de CEX şi de Liviu Dragnea, am renunţat la toate funcţiile politice. La unele de bună voie, la altele silită. Am fost jigniţi că am fi pucişti, trădători, ca am pactizat cu statul paralel. Toate nişte invenţii, pentru a ascunde realitatea: oamenii îşi doreau o altă agendă publică. (...) Nu-mi doresc funcţii politice, nu doresc să cadă capete, dar vreau să se facă dreptate în PSD".

Cu toate acestea, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, Firea a reprimit funcţia de vicepreşedinte al PSD şi de preşedinte al PSD Bucureşti. Ea a susţinut că este de acord cu decizia forului de conducere a PSD, deoarece foarte mulţi colegi au rugat-o, dată fiind situaţia grea cu care se confruntă partidul, să revină în funcţiile respective şi să ajute la redresarea social-democraţilor.

În aceste condiţii, este de urmărit dacă, în perioada următoare, Gabriela Firea îşi va menţine şi declaraţiile cu privire la o eventuală candidatură la prezidenţiale sau la şefia PSD.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS