Nuclearelectrica va exploata uraniul din perimetrul Tulgheş-Grintieş

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Mediu / 06 august

Nuclearelectrica va exploata uraniul din perimetrul Tulgheş-Grintieş

Nuclearelectrica (SNN) a semnat un act adiţional pentru preluarea licenţei de concesionare a activităţii de exploatare a minereului de uraniu din perimetrul Tulgheş-Grintieş, judeţul Neamţ, a anunţat ieri compania printr-un comunicat postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Transferul licenţei, împreună cu toate drepturile şi obligaţiile aferente, s-a realizat cu titlu gratuit de la Compania Naţională a Uraniului (CNU).

"În perioada imediat post-transfer, Nuclearelectrica va realiza o analiză complexă asupra modalităţilor optime de utilizare a licenţei, respectiv a resurselor, în vederea identificării şi implementării celei mai avantajoase metode de valorificare", se arată în raportul companiei de la BVB.

În acest an, Nuclearelectrica a achiziţionat pentru nouă milioane euro, de la Compania Naţională a Uraniului, uzina de prelucrare a minereului de la Feldioara. Acum, compania poate începe exploatarea minei de la Tulgheş, iar minereul va fi transformat în uzina de la Piteşti în combustibil nuclear, care va fi folosit la reactoarele centralei de la Cernavodă.

"Preluarea licenţei de concesionare a perimetrului Tulgheş-Grintieş, coroborat cu preluarea unor active ale sucursalei Feldioara a Companiei Naţionale a Uraniului are în vedere, conform hotărârilor acţionarilor Nuclearelectrica, consolidarea ciclului integrat de combustibil nuclear şi crearea premiselor pentru dezvoltarea lanţului intern de aprovizionare în avantajul competitiv al României şi al companiei", se puncteză în raportul producătorului de energie.

Pentru primele trei luni din acest an, Nuclearelectrica a raportat un profit net de 234,46 milioane de lei, cu 9% peste cel realizat în perioada similară din 2020, în contextul în care veniturile din exploatare s-au ridicat la 704,47 milioane de lei, în creştere cu 10,6%, în urma creşterii preţurilor de vânzare ulterior liberalizării pieţei de energie.

Statul Român, prin Ministerul Energiei, deţine 82,5% din Nuclearelectrica, companie a cărei capitalizare bursieră se ridică la aproape 8,5 miliarde de lei.

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

24 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2167
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7803
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.8628

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro