Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

O boală virală necunoscută a provocat decese în Bolivia

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate /

Autorităţile medicale din America de Sud sunt în alertă după apariţia unei boli necunoscute. Autorităţile boliviene au instituit măsuri sanitare şi au făcut apel la medici din alte ţări pentru a identifica boala care a provocat moartea unei persoane şi a afectat alte două.

Primele diagnostice arată că este vorba de "o boală virală", dar analizele realizate asupra pacientului decedat, o femeie medic-rezident, şi a altor doi bolnavi aflaţi la terapie intensivă "au permis eliminarea ipotezei unei gripe sau altor maladii virale precum febra dengue", a precizat ministrului Sănătăţii din Bolivia, Gabriela Montaño. Numărul pacienţilor infectaţi ar putea creşte, potrivit doamnei Montaño, care a semnalat "alte trei cazuri suspecte... în acelaşi spital (din La Paz)". Printre cele trei noi cazuri, se arată că două au intrat în contact cu primii pacienţi infectaţi, spre deosebire de al treilea, care prezintă totuşi "simptome identice". Potrivit Agerpres, trei medici specialişti în boli infecţioase au venit din Brazilia şi SUA pentru a oferi ajutor echipelor medicale locale. Simptomul principal este febra, dar există şi altele precum cefaleea sau durerile musculare şi abdominale, iar analizele de sânge au relevat o scădere a numărului globulelor albe. Celor trei persoane infectate li s-au realizat "toate analizele de laborator pentru a confirma tipul de virus care provoacă această boală", a subliniat ministrul Montaño.

Autorităţile au dat asigurări că pacienţii sunt "izolaţi" în "saloane speciale" şi nu intră în contact cu alţi bolnavi. Ministrul a subliniat de asemenea că "au fost luate măsuri de biosecuritate de gradul 4" pentru îngrijirea pacienţilor şi a fost furnizat echipamentul necesar spitalelor unde aceştia sunt trataţi, pentru a prezerva sănătatea personalului medical. La sfârşitul anului 2018, provincia Caravani aflată la nord-est de La Paz - regiunea tropicală unde a fost infectat medicul decedat - a fost afectată de o epidemie de febră dengue, care a provocat moartea a cinci persoane.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS