ODETA NESTOR, DUPĂ REŢINEREA INSPECTORULUI ONJN DIN SUCEAVA:"Nu vom reuşi să facem ordine decât începând cu verificarea organelor de control"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Gambling / 18 noiembrie 2015

"Nu vom reuşi să facem ordine decât începând cu verificarea organelor de control"

Oficiul Naţional pentru Jocurile de Noroc (ONJN) a susţinut toate demersurile Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a fost deschis şi a conlucrat cu procurorii, pentru că nu vom reuşi să scoatem la lumină sectorul jocurilor de noroc decât începând cu organele de control abilitate, ne-a spus Odeta Nestor, preşedintele ONJN.

Declaraţia domniei sale vine în contextul în care, zilele trecute, procurorii de la DNA au reţinut un inspector de la ONJN Suceava, în cadrul unei acţiuni de amploare în patru judeţe din Moldova, pentru luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, omisiunea sesizării, favorizarea făptuitorului, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi altele.

De asemenea, mai sunt cercetaţi şi administratorii unor societăţi comerciale din domeniul jocurilor de noroc, dar şi un subcomisar din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani. Anchetatorii susţin că respectivii administratori au falsificat actele unor aparate şi au fost acoperiţi de cei care ar fi trebuit să-i verifice.

Odeta Nestor subliniază că "lucrurile s-au schimbat" şi că "trebuie găsite variante pentru înlocuirea celor care nu sunt corecţi", adăugând: "Eu nu am putut înlocui toţi inspectorii locali, i-am preluat din vechea structură a Gărzii Financiare, dar am dat tot concursul instituţiilor statului să-i elimine din sistem pe toţi cei care nu funcţionează".

Asociaţia Organizatorilor de Sloturi (ROMSLOT) susţine, de asemenea, cercetările Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) care vizează suspiciuni de săvârşire de infracţiuni de către unii operatori de jocuri de noroc, cupă cum arată un comunicat de presă.

Reprezentanţii ROMSLOT subliniază că membrii asociaţiei "îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu prevederile legale, deţinând licenţe şi autorizaţii pentru toate aparatele pe care le operează".

Aceştia menţionează: "Considerăm că piaţa neagră şi piaţa gri reprezintă nu doar o concurenţă neloială pentru operatorii care îşi desfăşoară în mod corect şi legal activităţile şi care îşi plătesc în avans toate taxele şi impozitele, dar şi un pericol pentru jucători, care nu au garanţia pe care o oferă aparatele omologate, autorizate şi verificate de autorităţile competente. Totodată, statul român nu beneficiază de taxele ce ar fi trebuit să fie încasate de la companiile ce activează pe o piaţă ce se află în afara legii.

Mai mult, asociaţia noastră a militat activ împotriva pieţei negre şi a aparatelor contrafăcute, uşor de manipulat, ce reprezintă sursa principală ce alimentează această piaţă si a transmis Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) propuneri clare de reglementări cu privire la îmbunătăţirea controlului pieţei jocurilor de noroc de tip slot machines şi preîntâmpinarea exploatărilor ilegale a mijloacelor de joc".

Sursele citate ne-au precizat că aceste propuneri au vizat o gestionare mai bună a mijloacelor de joc, o evidenţă şi un control în orice moment de către autorităţile de resort.

"Una dintre propunerile asociaţiei noastre care se şi regăseşte în noua legislaţie a jocurilor de noroc şi ar trebui să fie implementă începând cu 31 decembrie 2015 o reprezintă conectarea aparatelor de joc de tip slot machine la sistemul informatic centralizator de la sediul ONJN. Această măsură va crea un cadru de funcţionare a mijloacelor de joc extrem de bine controlat şi va duce la eliminarea situaţiei în care se dublează echipamente sau serii care sunt exploatate în locaţii diferite, în baza unei singure licenţe, precum şi eliminarea din piaţă a echipamentelor de joc contrafăcute", potrivit ROMSLOT.

Membrii asociaţiei au transmis că susţin în totalitate demersurile întreprinse de organele competente şi că îşi arată disponibilitatea pentru verificări în locaţiile în care îşi desfăşoară activitatea.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. Tineretul păcănelizat român (TPR) își exprimă satisfacția față de măsurile luate și asigură totodată înaltele foruri de conducere de sprijinul său necondiționat.

  Vom lupta neînfricați pe meterezele sălilor de joc pentru punerea în practică a noii politici ONJN. 

  Deviza noastră este: "Vrem păcănele în fiecare sat!" 

  Tineretul care încă nu a plecat în bejenie, rămas la "coada plugului", nu trebuie discriminat.

  Suntem convinși că vor fi depuse toate eforturile pentru crearea și la sate a condițiilor de joc necesare unei dezvoltări intelectuale armonioase prin păcănele.  

  1. limbaj de lemn cosciugar pacanelizat

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro