OMV Petrom a investit 1,5 milioane de euro în sistemul de iluminat al rafinăriei Petrobrazi

A.P.
Companii / 24 februarie

OMV Petrom a investit 1,5 milioane de euro în sistemul de iluminat al rafinăriei Petrobrazi

OMV Petrom a investit 1,5 milioane de euro la rafinăria Petrobrazi pentru a eficientiza sistemul de iluminat al celor zece rampe industriale unde se efectuează descărcarea ţiţeiului şi materiilor prime şi încărcarea produselor petroliere, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Vechiul sistem de iluminat din cadrul rampelor de aprovizionare a rafinăriei a fost dezafectat iar corpurile de iluminat convenţionale au fost înlocuite cu circa 1.000 de corpuri noi LED. Noul sistem de iluminat pe baza de LED-uri va reduce la jumătate cantitatea anuală de electricitate utilizată de rafinărie la rampele industriale, ceea ce determină o reducere anuală cu aproximativ 100 de tone a emisiilor de carbon. Reducerea emisiilor este echivalentă cu volumul de dioxid de carbon sechestrat anual de circa 18.000 de copaci.

Petrobrazi are o capacitate totală de procesare a ţiţeiului de 4,5 milioane de tone pe an şi, începând din 2005, OMV Petrom a investit aproximativ 1,8 miliarde EUR în rafinăria Petrobrazi. O treime din această investiţie a contribuit la reducerea impactului asupra mediului, potrivit comunicatului.

Prin investiţii susţinute, OMV Petrom a redus intensitatea de carbon a operaţiunilor sale cu o valoare estimată de 25% în 2020 faţă de 2010.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9245
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1111
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4560
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6701
Gram de aur (XAU)Gram de aur231.0234

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro