Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

OPEC: Preţul barilului de petrol a scăzut cu 6,26%, la 27,85 dolari

Ioana Dogaru
Materii Prime /

OPEC: Preţul barilului de petrol a scăzut cu 6,26%, la 27,85 dolari

Preţul barilului de petrol de referinţă în Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol a scăzut joi cu 6,26% până la 27,85 dolari, nivelul cel mai scăzut din ultimii peste 12 ani, a anunţat vineri, la Viena, organizaţia, citată de agenţia EFE.

După trei scăderi consecutive, cu o pierdere cumulată de 12,4% (3,94 dolari), barilul de petrol al OPEC a fost cotat joi la preţul cel mai redus după cel din 6 noiembrie 2003, precizează sursa citată.

Preţul "aurului negru" OPEC a început să scadă puternic la începutul anului trecut, din cauza deciziei grupului de a menţine nivelul producţiei în pofida excesului de ofertă de pe piaţă, potrivit EFE.

Prin această scădere puternică, producătorii de petrol din OPEC se confruntă cu serioase probleme în economiile şi bugetele de stat, în special Iran şi Venezuela, conform agenţiei citate.

Reducarea semnificativă a preţului se produce în contextul crizei diplomatice dintre Arabia Saudită şi Iran, după executarea unui cleric şiit în ţara arabă, aminteşte sursa citată.

În acelaşi timp, piaţa petrolului se confruntă cu o scădere a cererii din cauza frânării creşterii Chinei, a doua mare economie a lumii, notează EFE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie