ORGANIZAŢIA MONDIALĂ A TURISMULUI:"Accesul la vaccin pentru statele insulare, vital pentru reluarea turismului"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 29 martie 2021

Organizaţia Mondială a Turismului (OMT) solicită comunităţii internaţionale să se solidarizeze cu statele insulare mici, în curs de dezvoltare şi să asigure vaccinul anti Covid-19 şi pentru aceste state.

Având în vedere că turismul este un angajator de top şi pilonul economic pentru multe dintre statele insulare, agenţia specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite a subliniat că angajamentele de a se asigura că "nimeni nu rămâne în urmă" în faza de redresare a crizei trebuie susţinută cu acţiuni ferme.

Ţinând cont de faptul că dimensiunea populaţiei statelor insulare este relativ mică, costul vaccinărilor în masă va fi minim comparativ cu beneficiile potenţiale ale reluării turismului, a subliniat OMT într-un comunicat de presă. Mai mult, Organizaţia precizează că având în vedere lanţul valoric larg al turismului şi capacitatea dovedită de a crea oportunităţi pentru toţi, impactul lansării vaccinărilor în masă şi al permiterii turismului să repornească vor depăşi beneficiile economice.

Secretarul general al OMW, Zurab Pololikashvili, a declarat: "Prin asigurarea vaccinurilor pentru statele insulare mici în curs de dezvoltare, comunitatea internaţională poate contribui la accelerarea reluării turismului în aceste destinaţii de vârf. Datorită dimensiunii populaţiilor din aceste state, costul vaccinărilor în masă va fi mic, dar beneficiile vor fi semnificative. Acesta va restabili încrederea în vizitarea statelor insulare, permiţând revenirea numeroaselor beneficii sociale şi economice ale turismului".

Secretarul general Pololikashvili a făcut aceste declaraţii după o întâlnire cu Excelenţa Sa Dario Item, Ambasadorul Antigua şi Barbuda în Spania, la sediul OMW din Madrid. Una dintre cele 38 de state insulare, Antigua şi Barbuda este o destinaţie turistică de top şi urmăreşte reluarea turismului pentru a proteja afacerile şi locurile de muncă şi creşterea economică atât la nivel naţional, cât şi local. Ambasadorul Item a confirmat cererea Antigua şi Barbuda de a deveni stat membru al OMT, în aşteptarea ratificării de către viitoarea Adunare Generală a OMT (octombrie 2021, Marrakech, Maroc).

Conform datelor UNWTO, înainte de începerea pandemiei, turismul reprezenta mai mult de 30% din totalul exporturilor în majoritatea celor 38 de state insulare. În unele ţări, această proporţie a crescut până la 90%. Semnificaţia turismului face ca aceste destinaţii să fie deosebit de vulnerabile la scăderea numărului de turişti, făcând repornirea la timp a sectorului de o importanţă vitală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

14 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9432
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3142
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7342
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9246
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.8267

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
unicornulvesel.ro
erfi.ro
spotmedia.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro