PARLAMENTARELEAleşii neamului

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial / 04 decembrie 2020

Aleşii neamului
Cornel Codiţă

Dacă este să dăm crezare vorbelor de clacă "din­tr-o anume parte" a spectrului politic, miza acestor alegeri este izgonirea PSD- ului de la putere. De la oricare dintre "levierele" puterii: parlament, guvern, adminis­traţie locală, ba chiar şi din instituţiile "mari" ale justiţiei, cum ar fi Curtea Constituţională, Consiliul Superior al Magistraturii sau Consiliul Legislativ. Mă rog, aici nu mai e cazul, l-au pus deja şef pe marele campion al reformelor în justiţie, marca PSD, domnul Iordache. Nu cu ajutorul marţienilor, ci al USR, vîrful de lance netocit al opoziţiei anti-psd. Desigur! Vezi, tot vorba pesedistului: prietenul la nevoie se cunoaşte. Izgonire, dar ce spun eu izgonire, surghiun, aşa... vreun deceniu, două. Este adevărat, şi PSD-ul epocii de aur visa să stea la putere tot cam pe atît, un deceniu, două, nederanjat de opoziţia împietrită în poziţie de drepţi, fără să îndrăznească a călca vreodată hotarul ţinutului mănos al puterii pesediste.

Legea simetriei nu iartă pe nimeni!

Acum, să presupunem că acesta va fi rezultatul din urne. Ce urmează? Un regim de cvasi monopol al puterii, prea puţin cenzurată de constrîngerile regulilor democratice care, la discreţie, poate schimba totul: Constituţia, legile electorale, mărimea, componenţa şi configuraţia Parlamentului, instituţia Preşedintelui, Legea de organizare a Curţii Constituţionale, legile administraţiei publice, începînd cu reforma administrativ-teritorială.

Tot ceea ce este de schimbat la nivelul instituţiilor guvernării astfel încît politica de după să nu mai semene cu cea dinainte sau, mai precis, să nu se mai poată întoarce la ceea ce a fost înainte.

Din păcate pentru România şi cetăţenii ei paşnici, noi filmul acesta l-am mai văzut. E adevărat, răsturnat, în oglindă. Legea simetriei, ce să-i faci! PSD-ul epocii de aur s-a bucurat de un astfel de regim al puterii, iar rezultatul este ceea ce avem astăzi. Un sistem politic şi constituţional care favorizează masiv inerţia, nu schimbarea; monopolul puterii, iar nu controlul democratic asupra puterii; instituţiile statului politizate, de la portar pînă la şeful din vîrful ierarhiei, şi înhămate la carul partidului cel mai puternic; justiţia călărită pe deşălate de politică şi de servicii; domnia baronilor locali şi a bunului lor plac; "dreptul" inatacabil şi imprescriptibil al cîştigătorului de a lua totul, adică toate foloasele cuvenite şi necuvenite, legale şi nelegale ale exerciţiului puterii, în numele democraţiei.

Poate că de data asta le reuşeşte! Poate... poate da... poate nu! Problema este că nu putem spera, cu ceva temei, să se schimbe radical politica din România, atîta vreme cît ne învîrtim şi moşmondim acelaşi model, în care, o dată la 20 de ani, să zicem, se schimbă doar culoarea partidului-beneficiar, aflat singur la butoanele puterii.

În acest punct, precis, merită să ne întrebăm, de unde ni se trage nouă atracţia aceasta irepresibilă către modelul cu pricina, vizibilă atît la PSD, cît şi la "duşmanii săi"? Răspunsul este pe cît de simplu, pe atît de relevant pentru fundamentele politicii noastre. Speriaţi de consecinţele imediate, dar mai ales cele previzibile, ale schimbărilor developate în siajul momentului Decembrie 1989, primii beneficiari ai puterii au recurs aproape instantaneu şi reflex la colacul de salvare al "stabilităţii". Importantă acum şi de acum încolo este stabilitatea politică! Dixit! Ea dă garanţiile necesare atît pentru revenirea la normalitate a vieţii sociale, cît şi pentru dialogul cu "partenerii şi investitorii străini", de care depinde redresarea României. Teza aceasta a devenit un fel de mantră şi nucleu inamovibil al organizării şi acţiunii politice, indiferent de culoarea partidului prevalent într-un ciclu electoral sau altul. Din păcate pentru şansele României şi ale cetăţenilor săi de a vedea o schimbare radicală de model, "filosofia" aceasta, transformată în credinţă întrupată, domină copios şi astăzi "Weltanschaung-ul" politicienilor care ne promit schimbarea. Orizontul lor îmbrăţişează doar jumătate din soluţia lui Farfuridi: "să se revizuiască, primesc, dar atunci să nu se schimbe nimica;" Cît despre "să nu se revizuiască, primesc, dar atunci să se schimbe pe ici pe colo şi anume în punctele esenţiale", acesta este partea de "ideal" care a dat programul politic al "noii elite" pesediste. Este ceea ce a încercat să facă guvernarea "Dragnea şi urmaşii", din prima pînă în ultima zi de exerciţiu al puterii. Şi atunci, ce să facem? Două lucruri ar fi necesare, nu ştiu încă dacă şi suficiente.

Primul ar fi să înţelegem şi să acceptăm că renunţarea la modelul stabilităţii este preţul de neevitat al oricărei soluţii capabile să scoată politica României din noroiul mocirlos la stagnării, prădăciunii şi ineficienţei sociale în care zace. Preţul, de asemenea inevitabil, al modelelor care favorizează schimbarea este un grad relativ înalt de instabilitate politică. Cine vrea să studieze tema are material "didactic" suficient în Italia şi Spania de după dizolvarea bipolarităţii socialişti-creştin democraţi. Soluţii de acelaşi tip, mai mult sau mai puţin încurajatoare, pot fi studiate, de asemnea, în Olanda şi Belgia, Israel, Islanda, Suedia sau Danemarca. Pe de o parte, este greu de spus, dacă experienţa, nu mai vorbesc despre expertiza noastră politică ne califică pentru asemenea experimente. Pe de altă parte, fără să călcăm în teritoriul neprevăzutului nu există nici o şansă reală de schimbare. Vezi, tot vorba lui Farfuridi: "Din această dilemă nu poţi ieşi... Am zis!" Pînă atunci, pînă cînd se va hotărî cineva să înfrunte dilema, dumneavoastră o să tot mergeţi la vot, ca şi duminica aceasta, nu ca să exprimaţi alegerea dumneavoastră, a cetăţenilor unei democraţii cu şanse de schimbare întru mai bine, ci ca să-i "acreditaţi" pe ei, pe aleşii lor. Nu atît ai neamului, cît ai neamurilor bine înscăunate, deja, în bătătura politicii noastre.

Opinia Cititorului ( 23 )

 1. ...

  ieri din discursul alesului putem deduce că alegerile din 6 sunt reprezentarea partidelor în Parlament, cu mici excepții?

  Ne votăm " sclipitorii" în varianta M. Bravo?  

  .

  Capodoperă de articol! 

  1. Ne votăm " sclipitorii" neamurilor bine înscăunate!

  securitatea , adica soros , a bagat in cap oamenilor povestea cu demonul dragnea , dar eu vad ca acum este de o suta de ori mai rau decat cu demonul !

  1. nu, e mai bine de o mie de ori decat cu dragnea

   care-i binele ?

   Asta e binele...

   Uitat de viață 

   Autor Gina Munteanu 

   1.12.2020 

   Drepturi de autor rezervate 

   Uitat de viață și fără-acoperiș 

   Este săracul, pentru alții incomod. 

   Abia ridică privirea pe furiș 

   La cei ce îl sfidează de la antipod. 

   Închis în lumea lui stingheră 

   Își duce traiul în tăcere 

   Și resemnat de soarta efemeră 

   Un colț de pâine, atât cere. 

   Lipsit de drepturi și umil 

   Mai speră în pomana celorlalți. 

   Speriat, cu ochii de copil 

   Se-nchină-n fața celor 'nalți. 

   Culcuș ii este patul din cartoane 

   Și înveliș o pătură de vise, 

   Lacrimi adună în broboane 

   Că doar acestea ii mai sunt permise. 

   Cu mâna-ntinsă, tremurândă 

   Așteaptă câte-un trecător cu milă 

   Iar vocea-i stinsă și vibrândă 

   Reflectă starea-i dificilă. 

   Își poartă zdrențele sub braț 

   În căutare veșnică de-un loc 

   Și tras de-al suferinței laț 

   Încă mai crede în puțin noroc. 

   De mai vedeți o umbră de sărac, 

   De mai aveți un suflet, vă opriți. 

   Un ajutor e dreptul leac

   Celor flămânzi și necăjiți. 

   emotionant si reprezentativ !

   doar dupa recitarea acestor versuri ar trebui intonat imnul natioanl sau cel putin citit textul sau 

   Ma bucur ca va place! A fost premiat acest poem de aceea l-am impartasit cu dv! Sa ne trezim la realitate sau potentiala realitate!

    

   Esop şi Ajutorul nevoiasilor 

      

   dreptur i exclusive Salomeea Romanescu  

     

   Fu negustor plecat odată la drum cu un măgar şi un catâr,  

   Cu uşurinţă marea povară-şi dusă, pe drum drept, măgarul  

   dar la deal simţi că nu mai poate merge şi îl rugă pe catâr  

   să îl ajute, să ia o picătură din povara-i, mugind măgarul,  

      

   Catâru l nu  vru  nici măcar în seamă să îl bage, pe măgar,  

   Căzu mort la pământ nu mult timp după, săracul măgar!  

   Negustorul puse pe-al spatelui catâr, povara-i şi pe măgar  

   Ce altceva putu-va face după ce iute jupui un biet măgar?  

      

   Catârul, mugind sub marea greutate îşi spuse în sinea lui:  

   ”Fui tratat aşa cum meritai. Ah, dacă datu-i-aş fi puţin ajutor  

   măgarului atunci când mi-a cerut, n-aş mai căra povara lui,  

   cât şi pe el însuşi.” Un gram de prevenţie fosta-mi-ar mai uşor!  

   Morala:  

   Un gram de prevenţie,  

   E o tonă de corecţie!  

    

   Esop şi Ajutorul nevoiasilor 

      

   dreptur i exclusive Salomeea Romanescu  

     

   Fu negustor plecat odată la drum cu un măgar şi un catâr,  

   Cu uşurinţă marea povară-şi dusă, pe drum drept, măgarul  

   dar la deal simţi că nu mai poate merge şi îl rugă pe catâr  

   să îl ajute, să ia o picătură din povara-i, mugind măgarul,  

      

   Catâru l nu  vru  nici măcar în seamă să îl bage, pe măgar,  

   Căzu mort la pământ nu mult timp după, săracul măgar!  

   Negustorul puse pe-al spatelui catâr, povara-i şi pe măgar  

   Ce altceva putu-va face după ce iute jupui un biet măgar?  

      

   Catârul, mugind sub marea greutate îşi spuse în sinea lui:  

   ”Fui tratat aşa cum meritai. Ah, dacă datu-i-aş fi puţin ajutor  

   măgarului atunci când mi-a cerut, n-aş mai căra povara lui,  

   cât şi pe el însuşi.” Un gram de prevenţie fosta-mi-ar mai uşor!  

   Morala:  

   Un gram de prevenţie,  

   E o tonă de corecţie!  

   Al albastrei Planete Suflet, tu vie Românie! 

   drepturi exclusive Salomeea Romanescu 

   Razele plasmei orchestrei divine cosmice, 

   Spiralate geometrii sacre, Suflet Qualic, 

   Armonia perfectei rezonanțe vii, morfice, 

   Ascunde floarea vieții-n trupul viu mirific. 

   Apărută din unda zării, din plasma vie, 

   Din suflul sfânt, din magică, pură iubire 

   Inlăuntrul albastrei Planete, acum fie! 

   Lumină nemărginită, înaripata nemurire. 

     

   Lumina marelui foc întunecat liberată 

   prin durere şi trudă, steaua din Tine, 

   Prin propria luptă, steaua-ţi încătuşată, 

   înflori-va într-o nouă viaţă, prin Mine. 

   Mister cheie, spirala sufletului, Intenția, 

   Cunoaşterea şi Înțelepciunea-iluminare, 

   Iu bite Om, nu uita Secretul pur, Intenția. 

   Dorința,Semințel e plasmei mişcătoare, 

     

   Suflete Plasmatic să fii creativ, fii răbdător. 

   să fii bun, să faci bine, să gândești de bine, 

   să fii Lumina suflete, fii darnic. fii de ajutor

   să fii blând, fii prietenos, te simt viu în mine! 

   The soul elevating of Romania

   Zamolxis dances in worship 

   I call Shakti, I merge with my sacred presence 

   I AM! I activate the solar disk model the golden one. 

   I now activate, key codes, sacred geometry, 

   the letters of fire, of numerology, my golden DNA. 

     

   The vortex a portal, twelve spirals, my DNA, 

   merge the future timelines, My Selves, 

   multidimensional, one consciousness, my Self, 

   Angelic Model, Golden Disc of the consciousness of My Unity. 

     

   I anchor the seventh ray, magical ceremonial. 

   I require the activation of the first spiral of DNA light portal 

   I activate the seventh ray, magical ceremonial, 

   The golden era, the Light God, the Legions of light. 

     

   I activate the second spiral, the DNA portal of light 

   I anchor the sixth ray, pacific ceremonial. 

   devotion, idealism, the new golden age, the portal of light. 

   the path of devotion with the mother, the father of my etheric self. 

     

   I activate the third spiral, the DNA a portal of light 

   I anchor the fifth ray of the pacific ceremonial. 

   actual cognition, my realignment of hemispheres of light 

   of pituitary, pineal, hypothalamus, and of thalamus, wonderful. 

     

   I activate the fourth spiral, the DNA portal of light 

   I anchor the fourth ray of the pacific ceremonial. 

   Harmony, creative gifts, the work divine service of light 

   at Mother’s will, to the Father God the alignment, magical! 

     

   I activate the fifth spiral, the DNA portal of light 

   I anchor the first ray of divine will and power, magical, 

   the alignment to the divine will of my Mother, my Father, of light 

   with the superior mind of the Mother, of the Father God, magical. 

     

   I activate the sixth spiral, the DNA portal of light 

   by anchoring the second ray, pacific ceremonial, 

   of divine love and wisdom, they come fr om the soul of light 

   and flow as fr om a longing spring, the soul is magically healed. 

     

   Enchantments, beautiful words that give birth to light 

   in souls, THE WISDOM. If this thing is sick as a whole, 

   the part cannot be healthy because, all things-light 

   fr om the Soul, good and bad for the body, come, man as a whole, 

     

   I activate the seventh spiral, the DNA- the portal of light 

   I anchor the third ray of the pacific ceremonial, 

   Divine intelligence, my higher mind, of light 

   with that of the Mother, the Father- God, magically unites them. 

     

   Atman Shanti dances in worship 

   -I activate the eighth DNA helix, the crystal of light 

   I anchor the eighth ray of transcendence, of transmutation 

   I release any limiting beliefs and patterns of the light 

     

   of all creation, rejuvenates my body, the age of transfiguration, 

   I activate the ninth spiral of DNA, the light crystal 

   anchor the ninth ray, superior potential to passion, 

   to the goal, to the joy and the dream, to the joy of my heart, to the light 

     

   of all creation, I rejuvenate my body, the epoch-portal of the union, 

   I activate the tenth spiral, the crystalline DNA of light 

   I anchor the tenth ray, superior potential of the divine equality, 

   Of the threefold power of love, of the divine power and wisdom 

     

   knowledge and love, the earthly crystal heart of the unity of light. 

   I activate the eleventh spiral, the DNA-portal of light 

   I anchor the eleventh ray of my ceremonial, 

   of enlightened truth, of divine love, of the compassion of light 

     

   forgiveness, insight, love, divine understanding, God. 

   I activate the twelfth spiral, the DNA-portal of light 

   I anchor the twelfth ray of my unicos ceremonial, 

   of the unique consciousness of unity, portal-crystal-of the consciousness of light 

     

   I fuse with my multidimensional selves, the soul of unicos, 

   with my stellar family and friends of light, my multiple shapes 

   the consciousness I am Avatar, we co-create Heaven now on Earth! 

   I fuse with my whole life, helping the whole life, various shapes 

     

   The era of the Light! Mother of peace, the divine ray of the Heaven on Earth! 

   I now ask for the Fusion with the whole life, in a Unique consciousness, 

   with my inner knowledge, the cosmic Soul on Earth, 

   as the sacred transforming flame of Unique love in this age, 

   peace, with the whole collective creator, we co-create Heaven on Earth!

     

   A sufletului României Cheie a elevării

   Atman Zamolxis dansează ritualic  

   -Chem pe Shakti, fuzionez cu-a mea prezență sacră  

   EU SUNT! Activez modelul discului solar auriu.  

   Eu acum activez, codurile cheie, geometria sacră,  

   literele de foc, ale numerologiilor, ADN-mi auriu.  

     

   Vortexul portal, douăsprezece spirale, ADN-ul meu,  

   fuzionează liniile temporale viitoare, Sinele mele,  

   multidimensionale, o singură Conștiință, Sinele meu,  

   Model Angelic, Disc auriu al conștiinței Unității mele.  

     

   Ancorez cea de-a șaptea rază,al unicosului ceremonial.  

   cer activarea primei spirale a ADN-ului luminii  

   portal. Activez a șaptea rază,al unicosului ceremonial,  

   Era de aur, Lumina Dumnezeu, Legiunile luminii.  

     

   Activez cea de-a doua spirală, ADN-ul luminii portal 

   ancorez cea de-a șasea rază, ceremonialul pacific.  

   devoțiune, idealism, noua eră de aur,al luminii portal,  

   a devoțiunii cale cu mama, tatăl sinelui meu eteric.  

     

   Activez cea de-a treia spirală, ADN-ul portal al luminii 

   ancorez cea de-a cincea rază, ceremonialul pacificic.  

   cunoaștere concretă, realinierea-mi emisferelor luminii 

   pituitar e, pineale, hipotalamus, și a talamus, mirific.  

     

   Activez cea de-a patra spirală, ADN-ul portal al luminii  

   ancorez cea de-a patra rază, a ceremonialului pacific.  

   Armonia, daruri creative, munca serviciu divin al luminii  

   la voința Mamei, Tatălui Dumnezeu alinierea, magic!  

     

   Activez cea de-a cincea spirală, ADN-ul, portal al luminii  

   ancorez prima rază a voinței și a puterii divine, mirific,  

   alinierea la voința divină a Mamei, Tatălui meu, a luminii  

   cu mintea superioar-a Mamei, Tatălui Dumnezeu,magic.  

     

   Activez cea de-a șasea spirală, ADN-ul portal al luminii  

   prin ancorarea celei de-a doua raze, ceremonial pacific,  

   a iubirii și a înțelepciunii divine,vin de la sufletul luminii  

   şi curg ca dintr-un izvor dor, sufletul se vindecă magic.  

     

   Descântece,vorb ele frumoase ce fac să se nască lumină  

   în suflete, ÎNŢELEPCIUNEA. Dacă-i bolnav ca un întreg,  

   partea nu poate fi sănătoasă căci, toate lucrurile lumină  

   de la Suflet, bune şi rele pentru trup,vin, omul ca întreg,  

     

   Activez cea de-a șaptea spirală, ADN-ul portalul luminii  

   ancorez cea de-a treia rază a ceremonialului pacific,  

   Inteligență divină, mintea mea superioară, cea a luminii  

   cu cea a Mamei, Tatălui Dumnezeu, le unește magic.  

     

   Atman Shanti dansează ritualic  

   -Activez cea de-a opta spirală de ADN, cristalin al luminii  

   ancorez cea de-a opta raz-a transcendenței, transmutării  

   eliberez orice credințe și șabloane limitative, ale luminii  

   întregii creații, întinerește corpu-mi, epoca transfigurării,  

     

   Active z cea de-a noua spirală de ADN, cristalin al luminii  

   ancorez cea de-a noua rază, potențial superior al pasiunii,  

   țelului, bucuriei și visării, al bucuriei inimii mele, al luminii  

   întregii creații, întineresc corpu-mi, epoca-portal al uniunii,  

     

   Activez cea de-a zecea spirală, ADN-ul cristalin al luminii  

   ancorez cea de-a zecea rază,potențial superior, al egalității  

   divine, puterii întreite a iubiri, puterii divine și înțelepciunii  

   cunoaștere și iubire, terestra inimă-cristal a luminii unității.  

     

   Activez cea de-a unsprezecea spirală, ADN-portal al luminii  

   ancorez cea de-a unsprezecea rază, a ceremonialului meu,  

   a adevărului iluminat, a iubirii divine, a compasiunii luminii  

   iertare perspicacitate, iubire, înțelegere divină, Dumnezeu.  

     

   Activez cea de-a douăsprezecea spirală, ADN-portalul luminii  

   ancorez cea de-a douăsprezecea rază, ceremonial al unicosului,  

   a unicei conștiințe a unității, portal-cristal al conștiinței luminii  

   fuzionez cu sinele mele multidimensionale,Suflet al unicosului,  

     

   cu familia mea stelară și prietenii luminii, multiplele-mi forme  

   Conștiința Eu sunt Avatar, co-creem Raiul acum pe Pământ!  

   Fuzionez cu întreaga viață, ajutând întreaga viață, variile forme  

   Era Luminii! Mama păcii, raza divină a Raiului pe Pământ!  

     

   Cer acum Fuziunea cu întreaga viață, într-un Suflet Cosmic,  

   cu a mea cunoaștere interioară, conștiința pacifică pe Pământ,  

   ca flacăra transformatoare sacră în era Sufletului Cosmic!  

   pașnic, cu întregul creator colectiv, co-creem Raiul pe Pământ!  

     

  Cu : "Mândră-i Corabia, meșter Ciolacu"....( rectific cârmaciu') .

  ... era slăvit Ceaușescu de poeții săi de curte.  

  Simpatizanți votanți ai ciumei roșii, respectați Imnul... Deșteptați-vă !! Corabia se scufundă, și Cârmaciu' actual... CIOLACU nu vă va arunca COLACU' de salvare. Nu-i însoțiți până în Buza Prăpastiei pe cei meniți să cadă în ea.... să-și ocupe locul în Lada de gunoaie roșii a istoriei.  

  Respectați îndemnurile din lupta anti sars cov 2 : 

  _Păstrați distanța ! (evitați secțiile de votare).  

  _Rămâneți acasă! (aveți treabă casnică de făcut).  

  _Nu atingeți obiecte! (stampila și perdeaua cabinei de vot).  

  _Spălați-va mâinile și... conștiința!  

  ( pătate la alegerile trecute).

  Nu mai acordați încă 4 ani lăngă cei 30 pierduți Taberei Roșii (psd & aldeProPonta + Aliații lor mai mărunței). 

  1. Pe scurt si romaneste autorul prezinta teza "inainte de a fi mai bine este inevitabil sa fie mai rau ".Poate la unii , inclusiv autorul , este loc (inca ) pentru acest "mai rau " (instabilitate politica , nesiguranta economica ,stres social ,etc ) ,care ,cum corect aminteste , s-a produs in special in Italia si Spania , dar pentru cei trecuti de jumatatea vietii nu e o solutie prea tentanta ! Poate cu cianura ca e mai rapida !!

   in cei 30 de ani cu tabara rosie intra si 4 ani cu cdr ( pnl +pntcd ) cand inflatia era de 200% si 10 ani cu basescu si boc si ciolos ? asa ca du-te si repeta clasa intai ca nu stii sa aduni .

   dragutza

   nu suntem nici in Italia si nici in Spania 

   suntem in Romania si acest lucru nu este meritul PNL 

   ai uitat cate tampeni au facut SI FAC IN CONTINUARE? 

   vrei sa-ti spun cum decurg in continuare angajarile in institutiile statulu si pe ce salariii? 

   vrei sa stii cu ne-au indatorat tara in timp ce STRIGA IN GURA MARE CA AU OBTINUT BANI GRATIS DE LA UE? 

   AU INUGURAT LUCRARI INCEPUTE DE ALTII SI INSUSITE DE I 

   ETC,ETC 

   numai minciuna, incompetenta si si jaf 

   DIN PACATE TREBUIE SA ALEGEM INTRE CATEVA RELE 

   ASTA-I TOT!

   DACA ALEGEM! 

  la fiecare 17 secunde un cetatean al UE moare din cauza unei mizerii de virus.

  romanii trebuie sa intoarca "armele" impotriva mizeriei nu impotriva semenilor plasati conjunctural intr-o anumita pozitionare si compartimentare politica nefireasca. 

  sunt convins ca romanii vor opta pentru o viata in curatenie sufleteasca si trupeasca , hemoragia de rosu sa fie oprita iar sanatatea si bunastarea noastra si a conationalilor nostri sa ne preocupe in mod firesc si natural.

  democratia spre care tindem si noi, inseamna intot deauna scimbarea, nu inteleg de ce unii dintre comentatorii de pe aici care se cred adepti ai democratiei,sunt atat de speriati de schimbare si tin cu dinti de fostii, cu toate ca a vazut toata lumea ce tampenii au facut, acest lucru ai face pe cei cu ceva creier sa creada despre ei, cei ce nu vor schimbarea ,ca ori sunt idioti si iau inbrobodit cu totul , mas media coada de topor a psdeului ori au interese directe sa iasa tot astia,si sa stiti ca cei cu interese obscure sunt foarte multi, că asa stie sa facă politică psdeul ca si PCR, sa stea non stop la guvernare si opozitia sa fie de fatadă iar cand sunt pe punctul sa piarda frăiele devin agresivi verbali si uneori si fizic daca esti fata in fata cu ei, cu toate ca in majoritatea cazurilor, sunt niste ghijoi care abia isi tirie nadragii ,ce putem sa va spunem drept consolare, speram ca cei care vin sa guverneze pentru toata tara nu ca cei dinainte pentru anumite categorii de cetateni si sa refaca echilibrele economice distruse total de marii finantisti ai psd, vedeti noi astialalti cu alte opinii politice nu suntem egoisti ca voi vrem bine pentru toti ,iar peste patru ani daca nici astia nu fac ce trebuie, punem pe altii nu ne cramponam ca voi de aceasi idioti vesnic, astai diferenta intre un democrat si un comunist inveterat

  1. sa schimbi un hot cu tatal lui , ce schimbare-i asta ? are si psd vina lui nu contesta nimeni , dar sa vii pe vreme de pandemie , sa faci afaceri pe spinarea bolnavilor , este ticalosie .bulbucatul care se maimutareste de ceva vreme cu niste masti tuguiate pe el , vindea prin nevasta-sa masti in primavara , cu 17 lei . cu astia ma pui sa fac schimbarea ?

   Foarte multa lume ar dori schimbarea dar se tem de sectantii lu Iohannis, niste slugi ale vestului.

   Sa inlocuiesti PSD cu asa ceva inseamna sa scapi de Drku si sa dai de ta-su.  

   S-a vazut cu ochiul liber de ce sunt in stare acesti fascisti. Ei nu doresc democratie ci doresc sa puna tara pe tava catre puteri si interese straine. Sectarul de Iohannis e recrutat de CIA si serveste clar interesele corporatiilor. Nu stiu ce invarteli au, dar e vorba de sume mari de tin asa cu dintii de putere.  

   Altfel, daca erau niste oameni meritorii, cu demnitate, invitau poporul la vot fiind convinsi ca merita votul. Nu e insa cazul de asa ceva. Iohannis si gasca de banditi au transpiratii reci noaptea, stiu ca poporul i-a dibuit si le pregateste ceva. Aceleasi insomnii le avea Ceausescu in 1989 dupa ce intinsese coarda la maxim cu poporul.

   trebuie doar sa gandesti cum gandesti tu cu conditia sa te documentezi asupra "privatizarilor" facute in Romania , de cine si cum si apoi poti trage o concluzie in cunostinta de cauza despre cine "a servit" pe tava in contra interesului tau , al meu si al tuturor romanilor si Romaniei .Spor!

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

20 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0207
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5103
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro