PE SEGMENTUL SUBMARIN AL VIITOAREI CONDUCTE DE ALIMENTARE DIN AMONTE ANA-STGA fost emisă autorizaţia pentru proiectul de producţie a extracţiei de gaze naturale offshore

A.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

A fost emisă autorizaţia pentru proiectul de producţie a extracţiei de gaze naturale offshore

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a emis, vineri, autorizaţia pentru executarea lucrărilor de foraje geotehnice offshore pe segmentul submarin al viitoarei conducte de alimentare din amonte Ana-STG, în apropierea ţărmului, în zona Vadu, judeţul Constanţa.

"Autorizaţia emisă la solicitarea Black Sea Oil&Gas permite activităţi de investigaţii geotehnice în interiorul culoarului pe care va fi amplasată conducta submarină ce va transporta gazele extrase din perimetrul offshore Midia către ţărm", a informat ministerul de resort, conform Agerpres.

Zona proiectului MGD cuprinde zăcămintele de gaze Ana şi Doina situate la aproximativ 120 km de ţărmul României, în zona cu apă de mică adâncime, circa 70 de m, a perimetrului XV Midia.

Această autorizaţie este vitală în dezoltarea proiectului offshore, potrivit ministrului Virgil Popescu: "Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri susţine demararea proiectelor de exploatare din perimetrele offshore. Am făcut un pas esenţial în dezvoltarea proiectului de extracţie de gaze din zăcămintele Ana şi Doina, prin semnarea autorizaţiei care permite investigaţiile geotehnice. Această autorizaţie este vitală în dezvoltarea proiectului offshore, întrucât studiul geotehnic va determina adâncimea de amplasare a conductei, pentru a se asigura conformitatea cu cerinţele tehnice şi cele prevăzute în Legea Offshore. În absenţa acestui studiu nu se poate proiecta şi nici nu se poate construi conducta submarină".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS