PENTRU TRIMESTRUL IV AL ANULUI TRECUTANRE: 21 de furnizori de energie nu şi-au îndeplinit cota de certificate verzi

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 10 februarie 2017

Cele mai mari restanţe le au traderul Transenergo Com, Complexul Energetic Hunedoara şi OMV Petrom

Un număr de 21 de operatori economici care au licenţă de furnizare a energiei nu şi-au îndeplinit cota obligatorie de certificate verzi aferentă celui de-al patrulea trimes-tru al anului trecut, potrivit unui document al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), citat de Agerpres. În total, cei 21 de furnizori, care sunt fie companii, fie persoane fizice autorizate, nu au achiziţionat 41.109 de certificate verzi.

Cele mai mari restanţe le are traderul Transenergo Com, care a intrat în insolvenţă la mijlocul lunii ianuarie şi care nu a achiziţionat un număr de 27.093 de certificate. Urmează Complexul Energetic Hunedoara, cu un deficit de 6.311 de certificate verzi, iar pe locul trei este OMV Petrom, cu 4.794 de certificate în lipsă, mai precizează Agerpres.

Producătorii de energie regenerabilă primesc gratuit certificate verzi, pe care le vând pe aceste pieţe specializate, pentru un câştig suplimentar faţă de energia propriu-zisă. Furnizorii de energie sunt obligaţi să achiziţioneze o cotă proporţională cu cantitatea de energie pe care o comercializează. Costul cu certificatele verzi este apoi transferat în factura consumatorilor.

Furnizorii de energie vor plăti 539 de lei pentru un certificat neachiziţionat în 2016, de două ori mai mult decât preţul maxim de tranzacţionare pe piaţa certificatelor verzi, potrivit unui ordin al preşedintelui ANRE. Preţul minim avizat de ANRE pe piaţa certificatelor verzi este de 132,4045 lei pe certificat, iar preţul maxim este de 269,7247 lei.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7043
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9892
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6863
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.5349

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro