Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

PIAŢA VALUTARĂEuro a revenit sub 4,47 lei

Alexandru Sârbu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Euro s-a depreciat ieri, faţă de leu, cu 0,28 de bani, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,4687 lei/euro.

În jurul orei 16:30, euro era cotat la 4,4665 - 4,4675 lei, uşor sub cotaţiile de la aceeaşi oră de miercuri, de 4,4690 - 4,4710 lei/euro.

La debutul şedinţei, euro a fost tranzacţionat la 4,4660 lei, iar pe parcursul sesiunii rata de schimb a fluctuat nesemnificativ, în cadrul unor tranzacţii cu volume foarte reduse, potrivit dealerilor.

Valutele din regiune au consemnat, de asemenea, oscilaţii nesemnificative pe parcursul zilei.

Dobânzile afişate joi dimineaţă de băncile comerciale pentru plasamentele în lei pe termen de o zi sunt de 1,64 - 2,14% pe an, apropiate de cele de miercuri. Dobânzile sunt în continuare mult sub rata dobânzii de politică monetară a BNR, aflată la 4% pe an, minim istoric.

Randamentele pentru plasamentele la o săptămână se plasau la 1,66 - 2,16% pe an.

Dolarul a coborât, la rândul său, comparativ cu şedinţa de tranzacţionare precedentă, pierzând 0,31 bani în faţa leului. Banca Centrală a afişat un curs de referinţă de 3,2869 lei/dolar.

Cursul de schimb pentru francul elveţian a fost anunţat la o valoare de 3,6445 lei/franc, acesta urcând de la 3,64 lei/franc, nivel atins în şedinţa precedentă.

Gramul de aur a fost cotat, ieri, la 130,40 lei, în creştere comparativ cu valoarea stabilită în şedinţa anterioară, de 128,31 lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS