Platforma gigantică de foraj petrolier "Scarabeo 9" a sosit în Portul Constanţa

F.A.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 21 septembrie 2017

Platforma gigantică de foraj petrolier "Scarabeo 9" a sosit în Portul Constanţa

O platformă de foraj petrolier gigantică - "Scarabeo 9" - a sosit, ieri, în Portul Constanţa, având o lungime de 115 metri şi o lăţime de aproape 87 de metri şi fiind prevăzută cu locuri pentru 200 de persoane. Platforma dispune de helioport, spital, săli de recreere, mai multe dintre componentele acesteia fiind demontate pentru a putea trece prin strâmtorile Dardanele şi Bosfor, urmând ca, după reasamblare, să fie utilizată pentru executarea lucrărilor de foraj în Marea Neagră, anunţă News.ro.

Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, platforma "Scarabeo 9" a fost proiectată să efectueze foraje până la peste 15.000 de metri adâncime.

La tranzitarea strâmtorilor, platforma a fost însoţită de patru remorchere, o navă de intervenţie în caz de urgenţă şi o ambarcaţiune.

Din cauza restricţiilor de înălţime şi adâncime la tranzitarea strâmtorilor Dardanele şi Bosfor, platforma a fost dezasamblată, la Constanţa sosind fără partea superioară, iar componentele demontate vor ajunge ulterior, în România, la bordul unor nave maritime.

Platforma a acostat în dana 80, din terminalul Comvex, care dispune de adâncimile necesare. Apoi, timp de circa două luni, vor fi efectuate lucrările de reasamblare şi pregătire a platformei pentru executarea lucrărilor de foraj în Marea Neagră.

"Scarabeo 9" aparţine companiei Saipem, una dintre cele mai mari companii din lume, cu activitate în sectorul petrolier. Înmatriculată sub pavilion Bahamas, "Scarabeo 9" este o platformă de foraj maritim semi-submersibilă de ultimă generaţie, fiind construită în anul 2009.

Aceasta este proiectată să lucreze până la adâncimi de 12.000 ft (3.657,60 metri) şi să efectueze foraje până la 50.000 ft (15.240 metri). Are 36.863 tone registru brut şi este prevăzută cu locuri pentru 200 de persoane.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9696
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6562
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1125
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7565
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.0418

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro