Plus de 10,32% pentru "Azomureş" Târgu Mureş

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 4 aprilie 2012

Plus de 10,32% pentru "Azomureş" Târgu Mureş

Titlurile "Azomureş" Târgu Mureş (simbol AZO) au adus investitorilor cele mai mari câştiguri, în perioa-da 2 martie - 2 aprilie, de 10,32%.

"Pelican Fertilizers" este noul deţinător a 100% din acţiunile "Eurofert Invest-ments", precum şi a 100% din acţiunile "Azomureş Holdings", care deţin împreună în mod direct 75,8% din tit-lurile AZO.

"Pelican Fertilizers" este o filială deţinută integral de "Ameropa Holding". "Ameropa" şi acţionarii care controlează "Azomureş", respectiv "Eurofert" şi "Azomureş Holdings", au anunţat, în noiembrie 2011, că au încheiat o "serie de înţelegeri" pentru cumpărarea AZO.

"Ameropa" a anunţat săptămâna trecută că va investi 200 de milioane de dolari, în următorii patru ani, pentru retehnologizarea instalaţiilor de pe platforma "Azomureş", cu scopul de a reduce impactul asupra mediului şi de a eficientiza producţia de îngrăşăminte, potrivit unui comunicat transmis de companie.

Combinatul "Azomureş" Târgu-Mureş a obţinut anul trecut un profit net de 346 milioane de lei (81,8 milioane de euro), de 2,2 ori mai mare comparativ cu 2010.

Principalii indici bursieri s-au depreciat în perioada analizată. Indicele BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare şi "Fondul Proprietatea", a scăzut cu 4,71%. Indicele BET-XT, indicele primelor 25 de societăţi de la Bursa de Valori Bucureşti, inclusiv SIF-urile, s-a depreciat cu 2,39%, iar indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, a coborât cu 0,52%.

Fondul "FDI Carpatica Global" a adus investitorilor câştiguri de 0,08%.

Tradiţionaliştii care au preferat, pe 2 martie, să constituie depozite în euro, la "ATE Bank", au obţinut randamente de 0,29%. Investitorii care au ales să-şi ţină banii în depozite în lei, la "ATE Bank", au înregistrat pierderi de 0,09%.

Cei care au preferat să-şi ţină banii la ciorap au înregistrat depreci-eri ale economiilor de 0,67%.

Cotaţia aurului a scăzut cu 3,62% în perioada analizată, BNR afişând un curs de aproximativ 176 lei/gram. În prezent, uncia de aur se tranzacţionează în jurul preţului de 1.678 dolari.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Fondurile de investiţii luate în calcul pentru această analiză se găsesc la pagina 14. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9192
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9737
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6962
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.5155

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro