Portofoliile BET şi BET-FI au adus acelaşi cîştig lunar

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 8 ianuarie 2004

Investitorii care au optat în urmă cu o lună pentru o investiţie de portofoliu ar fi avut un cîştig asemănător. Cei are au optat pentru un portofoliu cu acţiunile celor cinci SIF şi cu structura indicelui BET-FI şi-au majorat valoarea acestuia cu 10,63%. Cîştigul a fost determinat de aprecierea indicelui BET-FI, calculat în euro, în ultima lună, ca urmare a creşterii preţurilor acţiunilor SIF. Investitorii care au optat pentru cele mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei şi şi-au format un portofoliu cu structura indicelui BET au fost la fel de inspiraţi. Datorită creşterii valorii indicelui BET, calculat în euro, portofoliul lor valora ieri cu 10,53% mai mult decît în urmă cu o lună.

Randamentul maxim lunar ar fi revenit celor care au cum-părat pe 8 decembrie acţiunile "Azomureş". Cursul lor mediu a crescut în ultima lună cu 44,62%. Dacă îl exprimăm în euro, cîştigul real maxim a fost de 42%. Cei care au preferat acţiunile "Băncii Transilvania" şi-au majorat valoarea inves-ti-ţiei cu 18,52%, în termeni reali.

Persoanele care au optat pentru un plasament cu grad de risc mai scăzut şi au achiziţionat unităţile fondurilor mutuale ar fi obţinut un cîştig maxim de 7,69% pentru "Napoca". În termeni reali, valoarea unităţii fondului "Napoca" s-a apreciat în ultima lună cu 5,74%. Investiţiile în unităţile fondurilor "FDI Allegro" sau "Integro" au valorat ieri cu 2,38% şi respectiv cu 2,04% mai mult decît în urmă cu o lună.

Scăderea preţului oficial al aurul, exprimat în euro, a determinat o reducere cu 1,08% a valorii obiectelor din aur, cumpărate pe 8 decembrie. Dobînda oferită de depozitele lunare în lei nu a fost suficientă pentru acoperirea deprecierii leului în raport cu euro. Cea mai bună dobîndă a fost oferită de CEC, dar depozitele constituite pe 8 decembrie valorau ieri cu 0,42% mai puţin, dacă luăm în considerare sumele exprimate în euro.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro