Poşta Română a distribuit 93% din cardurile de sănătate

Valentin Busuioc
Companii / 22 ianuarie 2015

Compania Naţională Poşta Română (CNPR) a distribuit cardurile de sănătate către 12,26 milioane persoane, reprezentând 93% din beneficiarii documentelor care atestă calitatea de asigurat în sistemul public de sănătate din ţara noastră, a anunţat astăzi instituţia, într-un comunicat.

Irina Purcaru, Directorul Direcţiei Operaţiuni şi Relaţii Comerciale din CNPR, a declarat: "Poşta Română, în urma unor eforturi considerabile ale reţelei operaţionale a companiei, a reuşit să se achite cu succes de sarcinile impuse prin contractul cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). O rată de retur de 7% pe distribuţia cardurilor de sănătate este una pe care orice operator privat şi-ar asuma-o fără ezitare. Iar asta, având în vedere rigorile impuse prin contract, ce ţin atât de modalitatea de predare a cardurilor, cât şi de zonele acoperite, în bună parte mediul rural greu accesibil".

Astfel, dintre cele 13,2 milioane de carduri trimise de CNAS spre distribuire, Poşta a predat asiguraţilor 93% din documente. Persoanele care şi-au schimbat domiciliul fără să notifice sau nu s-au prezentat la unităţile Poştei Române ca să-şi ridice documentul de asigurat pot să o facă, în continuare, aşa cum impun regulile CNAS, precizează compania.

Potrivit situaţiei pe judeţe, Capitala deţine primul loc la numărul de carduri distribuite (1,22 milioane trimiteri), urmată de Prahova (peste 511.000 trimiteri) şi Timiş (mai mult de 438.000 trimiteri ajunse la destinaţie). Rata de retur pe cele trei judeţe (diferenţa dintre cardurile emise de CNAS conform contractului şi cardurile returnate Caselor Judeţene de Sănătate aferente) este de 12,6%, 3,5%, respectiv 10,12%.

La polul opus, judeţele cu cei mai puţini asiguraţi pentru care au fost emise carduri de sănătate sunt: Ialomiţa (79.900 carduri emise şi o rată de retur de 8%), Ilfov (101.082 carduri, la un retur de 9,12%) şi Covasna (150.683 carduri, retur de 6,6%). Judeţele cu cele mai mici rate de retur sunt: Harghita (2,6%), Sălaj (3%), Prahova (3,5%), Vâlcea (3,6%) şi Olt (3,7%).

CNPR a câştigat prin licitaţie, în vara anului trecut, contractul de distribuţie a cardurilor de sănătate la nivel naţional. Acordul-cadru dintre operatorul naţional de servicii poştale şi CNAS a fost semnat în septembrie 2014, iar primele carduri au ajuns la asiguraţi pe 19 septembrie. Valoarea totală a contractului este de 37,5 milioane lei şi are o durată de 4 ani. Volumul total ce urmează să fie livrat, la nivel naţional, în cei 4 ani, este estimat la circa 13,6 milioane carduri, dintre care 12,26 milioane au fost deja livrate.

Poşta Română mai transmite că, tot anul trecut, a contribuit cu 390 milioane lei (87,8 milioane euro) la bugetul de stat, calificând-o drept "o sumă-record, în condiţiile disponibilizărilor operate în anii trecuţi, care au redus contribuţiile din impozitul pe salarii". Peste 22% din această sumă reprezintă TVA aferentă contractelor comerciale încheiate în 2014, conchide comunicatul Poştei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb