Presa, de la tarabe la Academie

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 10 martie

Sursa foto: Facebook / Biblioteca Academiei Romane

Sursa foto: Facebook / Biblioteca Academiei Romane

Presa autohtonă, din ce în ce mai puţin prezentă pe tarabe, dar tot mai activă pe internet, a ajuns "subiectul" unei expoziţii. "Presa românească. Între tradiţie şi inovaţie" este numele acesteia. Expoziţia s-a deschis, ieri, în sala "Theodor Pallady" a Bibliotecii Academiei Române, în prezenţa preşedintelui Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, a lui Marius Andruh, vicepreşedinte al Academiei Române şi a directorului general al Bibliotecii Academiei Române, Nicolae Noica, membru de onoare al Academiei. Sunt aduse în faţa publicului piese care ilustrează istoria presei noastre de la începuturile sale până în perioada modernă, unele dintre acestea unicat. Alături de celebrele "Curierul românesc" şi "Albina românească", care marchează prima jumătate a secolului al XIX-lea, va fi expusă o copie fotografică după "Courier de Moldavie", primul periodic din Moldova, apărut la Iaşi în 1790. Un loc special va fi acordat "presei din Sărindar", reprezentată de ziarele "Adevărul", cel mai longeviv ziar românesc (primul număr apărut la Bucureşti în 15 august 1888), şi "Dimineaţa" (1900), expoziţia evidenţiind, pe spaţii ample, procesul de modernizare a presei româneşti de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi efervescenţa jurnalistică din perioada interbelică.

Expoziţia "Presa românească. Între tradiţie şi inovaţie" va fi deschisă până pe 24 martie, de luni până vineri, în intervalul orar 9,00 - 15,00, şi sâmbăta, între orele 10,00 - 13,00. Intrarea este liberă.

Evenimentul se înscrie în seria acţiunilor anuale dedicate prezentării tezaurului de periodice al Bibliotecii Academiei Române, deţinătoarea celei mai bogate colecţii de presă românească tipărită în ţară sau în străinătate. Până în prezent, colecţia de periodice a Bibliotecii Academiei Române numără peste 58.800 de titluri, reprezentând peste 8,5 milioane de exemplare.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro