Presa economică din zona de vest a ţării s-a reunit la Timişoara

Ziarul BURSA #Companii / 22 iunie 2004

"Impactul integrării europene asupra mediului de afaceri şi reflectarea sa în mass media economică" a fost tema seminarului presei economice, organizat la sfîrşitul săptămînii trecute, la Timişoara, de către Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara. Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul Programului Societate Civilă - componenta 3 Educaţie civică. Mass media Independentă, acţiune finanţată de Uniunea Europeană, prin programul Phare.

Lucrările seminarului au fost deschise de Emil Mateescu, preşedintele CCIA Timişoara. În cadrul seminarului au fost prezentate studiile economice "Impactul finanţărilor economice europene asupra mediului de afaceri din Regiunea 5 vest" şi "Rolul IMM-urilor în dezvoltarea economică a judeţului Timiş în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană".

Analistul economic Ilie Şerbănescu a vorbit despre greutăţile pe care le vom întîmpina la momentul integrării europene. Gina Dadu, director executiv al cotidianului "Bursa", a subliniat că un aspect pozitiv al integrării îl reprezintă adoptarea principiilor guvernanţei corporatiste, ceea ce va conduce la crearea unui climat normal pentru investiţii. Directorul general al ziarului "Economistul", Ioan Erhan, a prezentat importanţa problematicii europene în politica editorială. "Rolul presei economice din structura camerelor de comerţ în reflectarea problematicii europene" a fost prezentat de Alexandru Marinescu, director al publicaţiei "Mesagerul Economic", editată de Camera de Comerţ şi Industrie a Românei.

Conf. dr. Nicolae Ţăran, analist economic/Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii de Vest, a vorbit despre "Suprainformare şi subinformare - disfuncţii majore în comunicarea economică".

O prezentare deosebită a avut-o doamna Lia Lucia Epure, coordonator de proiect Centrul de Comunicare Focus Vest, despre "Atitudinea pozitivă a jurnalistului român şi politica de imagine a României".

Seminarul s-a încheiat cu ceremonia de decernare a premiilor într-o competiţie jurnalistică organizată de Camera de Comerţ de la Timişoara.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro