Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

Preţul gazelor naturale din România, la cel mai redus preţ al ultimelor şase luni

D.F.
Materii Prime /

Preţul gazelor naturale din România, la cel mai redus preţ al ultimelor şase luni

Piaţa SPOT a gazelor naturale din România operată de BRM a înregistrat cel mai redus preţ al ultimelor 6 luni, respectiv 67 lei/MWh. Astfel, preţul pe piaţa spot al gazelor naturale a scăzut sub preţul reglementat de 68 de lei, cunoscând o evoluţie descrescătoare în ultima perioadă, se arată într-un comunicat de presă trimis Redacţiei noastre.

Astfel, în data de 20.10.2019 s-au tranzacţionat 300 MWh la preţul de 67 de lei pe piaţa intrazilnică, iar la un total tranzacţionat pe această piaţă (990 MWh) a rezultat un preţ mediu ponderat de 68,12 lei, mai informează sursa citată.

Cantitatea totală tranzacţionată în data de 20.10.2019 pe pieţele SPOT ale BRM au fost de 990 de Mwh pe piaţa intrazilnică şi 2074,603 MWh pe piaţa zilei următoare de gaze naturale.

În data de 20 octombrie 2019, preţurile medii ponderate pentru day ahead (78,65 lei/MWh) şi intraday (68,12 lei/MWh) au fost sub 80 de lei/MWh, cunoscând o evidentă tendinţă de scădere.

În urma introducerii preţului la gaze de 68 de lei/MWh, atât furnizorii, cât şi producătorii, în aşteptarea unui preţ mai bun, al sezonului rece, au preferat să înmagazineze considerabil gazele din producţia internă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie