Preţul petrolului urcă, în aşteptarea unor măsuri în China

A.V.
Ziarul BURSA #Materii Prime /

Preţul petrolului urcă, în aşteptarea unor măsuri în China

Cotaţiile petroliere au urcat ieri, la bursele din SUA şi Europa, lăsând în urmă cel mai redus nivel din ultimele două luni, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora oficialii din China vor lua noi măsuri de stimulare a economiei.

Preţul petrolului cu livrare în luna noiembrie a crescut cu 1,23 dolari (1,4%) la ora 10.23, la New York Mercantile Exchange, atingând 91,21 dolari/baril. Miercuri, cotaţia pierduse 1,39 dolari pe piaţa americană, ajungând la 89,98 dolari barilul - cel mai redus curs de închidere din 2 august până în prezent. Declinul a fost generat de temerile legate de înrăutăţirea crizei datoriilor din Europa.

În septembrie, la New York, preţul petrolului a scăzut cu 5,5%, respectiv cu 7,3% în trimestrul al treilea.

La ICE Futures Europe din Londra, cotaţia petrolului Brent cu livrare în noiembrie a urcat cu 1,72 dolari (1,6%) ieri, la 111,76 dolari/baril.

Potrivit Departamentului Energiei de la Washington, stocurile de petrol brut din SUA au scăzut cu 2,45 milioane de barili săptămâna trecută, la 365,2 milioane de barili. Analiştii estimau un avans de 1,9 milioane de barili.

Stocurile de benzină s-a diminuat cu 481.000 de barili, la 195,83 milioane de barili, în timp ce analiştii aşteptau o creştere cu 500.000 de barili.

Totuşi, în perioada 27 august - 21 septembrie, consumul total de combustibili din SUA a scăzut cu 1,1%, la 18,4 milioane de barili/zi, acesta fiind cel mai redus nivel din 6 aprilie până în prezent.

Producţia de petrol din SUA a cres-cut, săptămâna trecută, cu 3,7%, la 6,509 milioane de barili/zi - cel mai ridicat nivel din ianuarie 1997 până la momentul actual.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS