Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Preţurile petrolului au atins maximul ultimelor şase luni

T.M.
Materii Prime /

Preţurile petrolului au atins maximul ultimelor şase luni

Preţurile petrolului au atins, astăzi, cel mai ridicat nivel in ultimele şase luni, Statele Unite fiind pe cale să anunţe că toţi cumpărătorii trebuie să pună capăt importurilor de ţiţei iranian, în caz contrar riscând să fie penalizaţi, transmite Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent au urcat cu până la 3,3%, la 74,31 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins după data de 1 noiembrie, revenind ulterior la 73,63 dolari pe baril, fiind totuşi cu 2,3% peste închiderea precedentă.

Preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a avansat cu până la 2,9%, la 65,87 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins după 31 octombrie. Ulterior, petrolul WTI a fost tranzacţionat la 65,5 dolari pe baril, cu 2,3% peste închiderea anterioară.

Informaţia că Statele Unite se pregătesc să anunţe astăzi că actualii cumpărători de petrol iranian nu vor mai primi derogări de la sancţiuni a fost publicată prima oară ieri, de Washington Post.

Potrivit unor doi reprezentanţi ai Departamentului de Stat, citaţi de un jurnalist al Washington Post, secretarul de Stat Mike Pompeo va anunţa că începând cu data de 2 mai Departamentul de Stat nu va mai acorda derogări de la sancţiuni oricărei ţări care importă ţiţei sau condensat iranian.

O persoană apropiată situaţiei a confirmat pentru Reuters că informaţia este corectă, cu toate că purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a refuzat să comenteze.

Înainte de reintroducerea sancţiunilor, Iranul era al patrulea mare producător de petrol din cadrul OPEC, cu o producţie de aproape 3 milioane de barili de petrolpe zi, dar în aprilie exporturile sale au coborât sub 1 milion de barili de petrol pe zi, potrivit datelor firmei de analiză Refinitiv.

Statele Unite au reintrodus sancţiunile împotriva Iranului după ce preşedintele Donald Trump s-a retras unilateral din acordul nuclear convenit în 2015 de şase state occidentale cu Teheranul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS