Preţurile petrolului cresc cu peste 1%

T.T.
Materii Prime /

Preţurile petrolului cresc cu peste 1%

Preţurile petrolului sunt în creştere cu peste 1%, astăzi, în urma datelor privind scăderea peste aşteptări a stocurilor din Statele Unite, care a atenuat îngrijorările referitoare la nivelul excedentar al ofertei, în timp ce producători americani majori au evacuat platforme din Golful Mexic, înainte de o furtună, transmite Reuters.

Cotaţia petrolului american West Texas Intermediate (WTI) este în urcare cu 1,6%, la 58,76 dolari pe baril, după un maxim al zilei de 58,84 dolari pe baril. Preţul petrolului de referinţă Brent creşte cu 1,1%, la 64,86 dolari pe baril, iar în timpul tranzacţiilor a atins un vârf de 64,95 de dolari pe baril.

Creşterile preţurilor petrolului au fost susţinute, în acest an, de un acord al OPEC cu Rusia şi alţi producători mari din afara organizaţiei pentru reducerea livrărilor la nivel mondial.

Cu toate acestea, tensiunile comerciale au provocat temeri legate de scăderea cererii, iar investitorii au dorit să vadă semne de absorbţie de către piaţă a producţiei de ţiţei aflată în creştere din Statele Unite.

Stocurile de petrol din Statele Unite au scăzut peste estimări, săptămâna trecută, ca şi stocurile de benzină, potrivit datelor publicate marţi de American Petroleum Institute (API).

Astfel, stocurile de ţiţei au scăzut cu 8,1 milioane de barili, în săptămâna încheiată pe 5 iulie, la 461,4 milioane de barili, în timp ce analiştii anticipau un declin de numai 3,1 milioane de barili, potrivit datelor.

OPEC şi aliaţii săi, în frunte cu Rusia, au convenit săptămâna trecută să prelungească acordul de reducere a producţiei până în martie 2020. Cotaţia petrolului Brent a urcat cu aproape 20% în acest an, susţinută de acest acord şi de tensiunile din Orientul Mijlociu, în special cel legat de programul nuclear al Iranului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Energynomics Awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS