Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Preţurile petrolului scad din cauza riscurilor privind cererea

I.I.
Materii Prime /

Preţurile petrolului scad din cauza riscurilor privind cererea

Preţurile petrolului sunt în scădere, vineri, din cauza riscurilor economice care pot influenţa negativ cererea şi a atenuării îngrijorării legată de livrările Arabiei Saudite, transmite Reuters.

Agenţia Internaţională pentru Energie (AIE) a anunţat vineri că ar putea reduce estimărle referitoare la creşterea cererii de petrol la nivel mondial, pentru 2019 şi 2020, dacă economia globală va încetini în continuare.

"Va depinde de economia mondială. Dacă economia mondială va încetini, existând deja unele semne, am putea reduce aşteptările referitoare la cererea de petrol", a declarat directorul general al AIE, Fatih Birol.

În China, a doua mare economie a lumii şi cel mai mare importator de ţiţei, companiile industriale au raportat scăderea profiturilor în august, o inversare a creşterii consemnate în iulie, din cauza cererii interne slabe şi a războiului comercial cu Statele Unite.

Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, este în declin cu 0,9% faţă de închiderea de joi, la 62,19 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului West Texas Intermediate (WTI) a coborât cu 0,5%, la 56,11 dolari pe baril.

Reluarea rapidă a producţiei de petrol în Arabia Saudită, la mai puţin de două săptămâni de la atacurile din 14 septembrie împotriva instalaţiilor majore de producţie, a redus primele de risc şi a determinat scăderea preţurilor, potrivit analiştilor.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. Deci incepe in curand razboiul impotriva Iranului?

  1. Creste pretul petrolului, 

  2. Cresc vanzarile de armament, 

  3. Ar putea creste popularitatea lui D. Trump,  

  4. SUA, Israel, Arabia Saudita de abia asteapta sa atace. Pe langa asta Iranul shiit e dumanul de moarte al musulmanilor suniti,  

  5. Fiecare revolutie industriala (si energetica) s-a produs in urma unui mare razboi, 

  6. Iranul inca nu detine bomba atomica, este departe de toate tarile dezvoltate si nu are aliati pra puternici, 

  Sunt curios cum se pozitioneaza China si Rusia. China, ca cel mai mare importator, profita de cresterea petrolului. ceilalti mari producatori, gen SUA, Rusia, Arabia Saudita si celelalte monarhii din golf sufera. Nu trebuie uitata puterea si influenta lobbyistilor (petrol, armament, reconstructie etc.).  

  1. Ai uitat sa mentionezi ca de mai bine de o saptamana FED e blow job ????

   "China, ca cel mai mare importator, profita de cresterea petrolului. ceilalti mari producatori, gen SUA, Rusia, Arabia Saudita si celelalte monarhii din golf sufera. Nu trebuie uitata puterea si influenta lobbyistilor (petrol, armament, reconstructie etc.)"

   daca nu ma insel ai de castigat cand platesti mai putin in momentul cand esti cumparator si respectiv de pierdut cand creste 

   si vice versa cand esti vanzator, de aia rusia si arabia saudita au suferit scaderi economice drastice cand barilul a auns sub 30 usd in 2016

   daca ma insel va rog sa ma corectati 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie