Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Preţurile petrolului sunt în scădere uşoară

I.D.
Materii Prime /

Preţurile petrolului sunt în scădere uşoară

Preţurile petrolului sunt în scădere uşoară, marţi, dar investitorii continuă să fie îngrijoraţi de riscurile unei riposte militare la atacurile împotriva instalaţiilor petroliere ale Arabiei Saudite, care au redus la jumătate producţia de ţiţei a regatului şi au dus luni la cele mai mari creşteri ale cotaţiilor din ultimele decenii, transmite Reuters.

Atacul de sâmbătă a mărit probabilitatea unui şoc major pe piaţa petrolului, care în ultimele luni s-a concentrat pe îngrijorările legate de cerere, din cauza erodării creşterii economiei mondiale, pe fondul disputei comerciale dintre SUA şi China.

Arabia Saudită este cel mai mare exportator de petrol din lume şi a fost furnizor de ultimă instanţă de-a lungul deceniilor.

La ora 06:31 (9:31 ora României), preţul petrolului Brent era în scădere cu 30 de cenţi, la 68,72 dolari pe bari, în timp ce petrolul West Texas Intermediate, de referinţă pe piaţa americană, era în declin cu 57 de cenţi, respectiv cu 0,9%, la 62,33 dolari pe baril. Pe parcursul tranzacţiilor, ambii indici au scăzut cu circa 2%.

Luni, preţurile petrolului au urcat cu aproape 20% în timpul tranzacţiilor, cea mai mare creştere din ultimii aproape 30 de ani, ca reacţie la aatacuri, şi au închis în creştere cu aproape 15%, la cel mai ridicat nivel din ultimele patru luni.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
Centrul de conferinţe Sheraton
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS