Primele şase luni ale anului:Tăierile ilegale din pădurile de stat, în scădere

V.D.
Materii Prime /

Tăierile ilegale din pădurile de stat, în scădere

Volumul tăierilor ilegale în pădurile de stat administrate de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a înregistrat o scădere de 19,67% în primele şase luni ale anului, comparativ cu primul semestru din anul trecut, anunţă reprezentanţii regiei.

Astfel, în primul semestru din 2018 s-au înregistrat 15.623 de metri cubi tăiaţi ilegal în pădurile de stat administrate de Romsilva, faţă de 19.450 de metri cubi în perioada similară a anului trecut, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de instituţie.

"Se confirmă astfel tendinţa de diminuare semnificativă a volumului tăierilor ilegale în pădurile proprietate publică a statului, înregistrată în ultimii doi ani", menţionează sursa citată.

De asemenea, în primele şase luni ale acestui an, angajaţii Romsilva au făcut 45.862 de acţiuni de control privind circulaţia materialului lemnos, pentru a preveni tăierile ilegale. Dintre acestea, aproape 9.000 au fost realizate împreună cu Poliţia Română, alte peste o sută de controale fiind făcute la instalaţiile de debitat masă lemnoasă.

În total, au fost constatate 813 infracţiuni silvice, fiind soluţionate până în prezent 15, şi peste 6.000 de contravenţii silvice.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 12.892.236 de lei, fiind confiscaţi 8.166 de metri cubi de lemn.

Valoarea totală a pagubelor provenite din tăieri ilegale şi păşunat abuziv se ridică la 6.974.695 de lei, arată Romsilva.

În schimb, numărul agresiunilor asupra personalului silvic care asigură paza pădurilor se menţine la un nivel ridicat, în primele şase luni ale anului fiind agresaţi 20 de angajaţi ai Romsilva, din care opt au avut nevoie de îngrijiri medicale.

"Îngrijorător este faptul că pentru prima oară s-au înregistrat cazuri în care grupuri infracţionale au acţionat premeditat împotriva personalului silvic, în judeţul Caraş- Severin trei angajaţi ai Romsilva fiind agresaţi şi apoi ameninţaţi de un grup specializat în furturi de material lemnos din zona Anina, iar în judeţul Suceava o proprietate a unui pădurar a fost incendiată de presupuşi infractori, cazurile fiind cercetate în prezent de organele de cercetare penală", scrie în comunicat.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului şi asigură servicii silvice pe baze contractuale pentru aproximativ 1 milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro