Producţia industrială şi exporturile Germaniei în continua scădere

D.V.
Materii Prime /

Producţia industrială şi exporturile Germaniei în continua scădere

Producţia industrială şi exporturile Germaniei au scăzut peste aşteptări în aprilie, potrivit datelor statistice publicate vineri, care scot în evidenţă vulnerabilitatea celei mai mari economii din Europa la fricţiunile comerciale şi incertitudinile provocate de Brexit, transmite Reuters.

Astfel, producţia industrială a scăzut în aprilie cu 1,9% faţă de luna anterioară, arată datele Biroului de Statistică. Declinul este cel mai amplu după cel consemnat în august 2015 şi a survenit în condiţiile în care fabricile au făcut mai puţine investiţii. Economiştii anticipau un declin de 0,4%.

Date separate au arătat că exporturile au coborât în aprilie cu 3,7%, la rândul său cel mai accentuat declin după august 2015.

Sectorul manufacturier german s-a aflat în recesiune cea mai mare parte a acestui an, din cauza impactului disputelor comerciale ale Statelor Unite cu China şi Uniunea Europeană, dar şi a incertitudinilor provocate de viitoarea retragere a Marii Britanii din UE.

Economia germană încetineşte din cauza creşterii mai slabe de la nivelul zonei euro şi a blocajelor care apar în industria auto, provocate de standardele mai stricte referitoare la emisii.

Germania s-a bazat pe consumul intern pentru continuarea creşterii economice, datorită solidităţii pieţei muncii şi a dobânzilor scăzute, care încurajează cheltuielile. Încetinirea producţiei industriale începe însă să afecteze piaţa muncii şi există îngrijorări că această slăbiciune s-ar putea extinde în sectorul serviciilor. Şomajul din Germania a crescut în luna mai pentru prima oară în ultimii aproape doi ani.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS