Proiect imobiliar de peste 240 de apartamente pe vechea locaţie TeraPlast

A.P.
Piaţa de Capital #Construcţii / 12 august 2020

Proiect imobiliar de peste 240 de apartamente pe vechea locaţie TeraPlast

Grupul TeraPlast împreună cu Alfa Construct Partners vor dezvolta un proiect imobiliar în Bistriţa. În cadrul acestui parteneriat, TeraPlast pune la dispoziţie terenul iar Alfa Construct Partners va edifica, pe cheltuiala sa, imobilele, anunţă un comunicat de presă al TeraPlast.

Terenul se află pe strada Zefirului, unde TeraPlast şi-a desfăşurat activitatea până în 2011 când a fost finalizată relocarea în Parcul Industrial TeraPlast din Sărăţel.

Alexandru Stânean, director general TeraPlast, a precizat: "De 10 ani de când stă nefolosit, acest activ nu aduce valoare nici pentru acţionarii noştri şi nici pentru comunitatea din care facem parte. Suntem cel mai mare grup cu capital românesc din judeţ, deci dincolo de poarta parcului industrial avem responsabilitatea de a contribui la dezvoltarea comunităţii locale şi a oraşului. Acum terenul va fi valorificat şi va revitaliza o parte uitată a Bistriţei prin cele peste 240 de apartamente din cadrul proiectului. E păcat să dezvoltăm oraşul la 7-8 km de centrul oraşului, în Viişoara şi Livezile, iar o zonă aflată la 1 km de centru să rămână în paragină."

Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de maximum 6 ani. Acesta prevede construirea în 4 etape a şase blocuri cu peste 240 de apartamente şi peste 350 de locuri de parcare. Ansamblul include alei carosabile, pietonale, spaţii verzi şi un loc de joacă pentru copii, conform comunicatului de presă.

Vânzarea apartamentelor se va realiza în etape, pe măsura finalizării fiecărui bloc din ansamblu. TeraPlast va primi, prin dare în plată, minim 1,2 milioane de euro pentru acest teren, sumă care ar putea creşte cu minim 30% în funcţie de coeficienţii de urbanism obţinuţi prin PUZ.

În 2019, în judeţul Bistriţa-Năsăud s-au construit 748 de locuinţe şi s-au tranzacţionat 1.271 de locuinţe. Peste jumătate dintre ele, atât construite, cât şi tranzacţionate, au avut loc în municipiul Bistriţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

20 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0207
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5103
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro